jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

30-09-2001 Emmeloord sc 6 - MSC 4 uitslag: 0 - 5

In de kantine komt het team samen voor het vertrek naar de polder. Door de blessure van Louis gaat Willem Haasjes op de fiets naar huis om zijn voetbaltas op te halen en als reserve mee te gaan.

De wedstrijd begint op een lekkere, zonnige nazomerdag en met een paar meegereisde supporters werd er vol goede moed begonnen. Het elftal begon een stuk beter als een week geleden. Dit werd na 14 minuten beloont door een doelpunt van Jacob na een pass van Otto, de 0-1. Bij de volgende aanval, twee minuten later werd de bal vanaf links door Jacob voor gezet en kon Otto vrij inkoppen en passeerde de keeper. (0-2) Één minuut later na een voorzet van Paul kopte Otto via de lat weer raak (0-3). De wedstrijd was eigenlijk nu binnen vier minuten beslist. De gastheren kwamen er maar mondjes maat uit en stuitte op een goed georganiseerd spelende verdediging. In de 40e minuut was het weer raak en werd door Bert T. de 0-4 gemaakt en deze keer was het echt de bedoeling. De geconcerteerde verdediging maakte geen fouten waardoor we met de 0-4 de pauze in gingen.

In de pauze werd Paul gewisseld voor Aaldert. Wat er in de thee zat weet ik niet maar in de tweede helft zakte het spel iets in en werden de kansen niet meer benut. De enigste die nog heel fanatiek was, was de grensrechter die nog steeds zo hard mogelijk de vlag in de lucht stak. Dat veroorzaakte zo'n lawaai, dat de scheidsrechter en de spelers elke keer keken wat daar toch gebeurde. In de 80e minuut werd Jacob gewisseld voor Willem Haasjes die nu ook eens als linker spits wilde spelen. (Willem was dit nou een publiekswissel of was je normale plek van rechtsachter te ver lopen?) De vlag werd door Paul overgenomen, die ook de vlag hard liet klapperen. Jaaa let op, Willem Haasjes ging in de 85e minuut voor eigen succes en speelde bijna de hele verdediging van Emmeloord uit. Deze solo werd door een handsbal binnen de 16 meter gestopt. Onze spits Otto stond voor de moeilijke taak om onder zware druk de keeper te passeren, wat hem ook lukte nadat de keeper de bal stopte en de bal in tweede instantie in het net belande.

Na het laatste fluitsignaal was de stand terecht 0-5 en worden er weer drie punten bijgeschreven in de stand. De drie doelpunten van Otto zijn goed voor een extra prikkel bij Herman die door vandaag is gepasseerd op de topscorerslijst.

Al met al was het een mooie sportieve en mooie warme zomerse zondag, die gezien de groei van het team zal dit niet de laatste zijn.

Groetjes,
Jacob