jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

13-04-2003 Scheerwolde 2 - MSC 4 uitslag: 2 - 3

Vandaag zijn we in een goede stemming afgereisd naar Scheerwolde 2, een ploeg die dit seizoen thuis nog niet verloren had. Met de goede weersverwachting gingen met 13 spelers op weg.

In de kleedkamer werd duidelijk dat de belangen groot waren en werd er geconcentreerd geluisterd naar de opstelling. De kaarten waren geschud en zo gingen we de grasmat op, maar helaas de grasmat leek het eerste grasveld uit de ArenA. Een erg slecht veld dus, maar het is momenteel overal wat minder dan normaal.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat het veld een grote invloed op ons spel zou hebben. Na ongeveer vijf min. spelen kwam de verdediging en keeper in de problemen door de raar stuiterende bal. Tot onze schrik werd onze keeper gepasseerd en stond de 1-0 op het bord. Het geluk van Scheerwolde werd al snel verstoord door een snelle aanval van onze kant. Bert Tr. breekt aan de rechterkant door geeft een perfecte voorzet die net zo mooi werd ingekopt door Wilco. De stand was binnen één minuut gelijk. (1-1) Daarna kwam Aaldert alleen voor de keeper, die deze keer een antwoord had op de ingezette passeer beweging. We bleven kansen creëren, die niet benut werden, wat het manco van dit moment is. (We waren het slechte veld niet nog niet vergeten, op dat veld worden momenteel al hun wedstrijden en trainingen gespeeld.) Op een gegeven moment lukte het Jacob zijn directe tegenstander de bal te ontfutselen en een voorzet op maat af te geven. Wilco kon daarna de verdiende 1-2 aantekenen. Vijf minuten voor de pauze schoot Wilco verwoestend op het doel, maar hij trof paal in de rebound leidde de bal bijna een eigen leven en wist Jacob de bal niet achter de keeper (Rob) te krijgen. Met de verdiende voorsprong gingen we aan de thee.

Na de pauze creëerden we minder kansen en gaven ook niet zo veel weg. Meestal zakt de tegenstander wat in, maar bij Scheerwolde niet, deze bleven fysiek sterk. Na ongeveer een kwartier spelen komt Jacob weer eens bij de achterlijn voorbij zijn tegenstander en geeft de bal hard en geplaatst voor. Iedereen laat de bal lopen alleen Bert Tr. zet er bij de tweede paal zijn schoen er tegen aan, waardoor MSC op een comfortabele 1-3 kwam. Er werd een geplande wissel doorgevoerd Wilco werd vervangen door Herman. Inmiddels dachten we dat de punten in te tas zaten en we de wedstrijd in de heerlijk warme lente zon te uit kunnen spelen. Door slecht uitverdedigen achterin (we noemen deze keer geen namen) kwam Scheerwolde terug op 2-3. Door dit doelpunt en deze stand hadden onze gastheren een extra motivatie gevonden om nog op gelijke hoogte proberen te komen. Ons spel was er ook niet beter opgeworden en probeerden we op ervaren wijze de snelheid en het spel van de tegenstander te breken. Er werd zo'n tien minuten voor tijd nog en keer gewisseld. Willem Ha. verliet het veld en Jarno kwam als verse kracht er in. Vlak voor tijd kreeg Herman nog een kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar helaas het lukte niet. Al met al waren het nog een paar spannende minuten. We waren dan ook tevreden toen de scheidsrechter affloot.

Het kon niet beter, Scheerwolde blij dat ze niet waren afgedroogd. (Wat momenteel de meeste tegenstanders van ons denken.) Wij zijn ook blij, deze week geen punt verlies en dus weer dichter bij de titel. Tot slot wil ik nog een compliment maken aan de scheidsrechter, hij heeft goed gefloten, waardoor een leuke pot voetbal mogelijk werd.

Groetjes,
Jacob