jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

23-03-3003 Wacker 4 - MSC 4 uitslag: 0 - 3

Na een weekje extra rust, had zich bij de kantine een grote groep extra gemotiveerde spelers verzameld. Dit kwam uiteraard door het verlies van vier kostbare punten in de laatste twee wedstrijden. In plaats uitlopen op nummer twee kwam IJhorst op gelijke hoogte te staan. Tot onze verbazing had IJhorst in ons vrije weekend drie dure punten bij De Blesse laten liggen. Tot zover de titelstrijd. We hadden 16 man tot onze beschikking, maar het derde en de veteranen kwamen mensen te kort en zo ging Willem Ha. de veteranen helpen en Alwin het derde. Dus met 14 man op stap naar De Wijk.

We begonnen de wedstrijd in een heerlijk zonnetje met een nieuwe en waarschijnlijk tijdelijke grensrechter. Het wedstrijdbeeld was al een stuk beter als de afgelopen weken. We waren constant op de helft van de thuisclub, maar konden helaas de bal toch nog niet goed aanspelen en misten erg veel kansjes en enkele grote kansen. We liepen de vrije ruimtes dicht. De keeper van IJhorst groeide in de wedstrijd en keerde een paar potentiële doelpunten. De vlaggetjesdag van hun grensrechter maakte het er ook niet makkelijk op. Ondanks alles hadden we ruim voor moeten staan, wat niet gebeurde. Er werd niet gewanhoopt, het verlossende doelpunt hing in de lucht.  De kans op een tegendoelpunt was dan ook onze grootste angst. Maar onze verdediging gaf geen enkele kans weg.

In de pauze kwam Bert Tr. op de plek van Herman te staan en verving Jarno preventief Mark. Tevens werd er afgesproken dat we op de zelfde manier verder zouden gaan. Het doelpunt zou dan echt wel komen. Het spel werd er niet beter op en er kwamen zelfs minder kansen. Na ongeveer tien minuten werd er toch gejuicht, de verlossende 0 -1 stond op het bord. Bert Tr. had via onderkant lat de keeper gepasseerd. Er viel een last van het elftal af. Het arbitrale duo van de thuisclub verhitte de gemoederen van enkele MSC veteranen zo, dat het bijna uit de hand liep. Gelukkig waren de spelers van Wacker het ook niet helemaal met de leiding eens, en werd er gesust. De schade één gele kaart. De scheidsrechter vloot vervolgens wat beter. De wedstrijd werd door een schitterende kopbal van Otto in de 35 min. beslist (0 - 2). De publiekswissel Otto werd direct er na vervangen en kwam grensrechter Wilco er in. Als toetje maakte Aaldert vijf min. voor tijd knap en het laatste doelpunt. De eindstand was net als het weer, lekker zonnig. Alleen de tijd voordat er gescoord werd, was veel te laat.

Er zit een groeiende lijn van verlies via gelijk naar winst.

groetjes,
Jacob