jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

01-12-2002 Emmeloord 6 - MSC 4 uitslag: 1 - 2

Vandaag moesten we naar de op derde plaats staande Emmeloord 6. In de kantine was er al wat spanning op de gezichten af te lezen. Dit komt omdat we de te kloppen ploeg zijn geworden met een ongeslagen status. Met 13 spelers en een geblesseerde leider gingen we richting de polder.

De aftrap was voor ons op een ongebruikelijk laat tijdstip, namelijk 12:00. We begonnen erg sterk en creëerden al snel enkele kansen. Een goal hing in de lucht, maar deze droom werd wreed verstoord door een overtreding binnen de 16 op Wilco, die vervolgens met zijn enkel onder de koude kraan kon. (We hopen dat Wilco na de winterstop weer hersteld is.) Uiteraard werd de bal door de scheidsrechter buiten de 16 meter gelegd en kwam Bert T. het veld in. De gastheren konden geen vuist maken, omdat onze verdediging als vertrouwd sterk stond te verdedigen en we gaven in de eerste helft geen kans weg. Het middenveld deed zijn werk naar behoren en creëerden samen met de aanvallers een aantal kansen die meer geluk verdienden. Na een voorzet van Otto kon Bert T. tussen twee verdedigers in toch de score openen. (0 -1) Voor de pauze werd er niet meer gescoord.

Na een vlotte theepauze van tien minuten gingen we weer na het veld en begonnen we ongewijzigd aan de tweede helft. Het wedstrijd beeld wijzigde niet en er werden weer een hele reeks aan kansen gecreëerd die niet werden verzilverd door het gebrek aan geluk en door goed keepwerk. Bij een aanval rond de 60e minuut van de gastheren maakte Wim W. een overtreding en kreeg na erg lang door zeuren een gele kaart. De vrije trap die daarop volgde ging voorlangs. Vervolgens maakte Jacob na een voorzet met het hoofd van weer Otto de beslissende treffer. (0 - 2). De punten zaten in de tas dachten we....  Vlak erna werd er weer gescoord en alleen de scheidsrechter zag hier buitenspel in en keurde het doelpunt onterecht af. Een kwartier voor het einde kwam Aaldert in het veld voor Louis, die vervolgens ging vlaggen. Bij de vorige wedstrijd zei Wim dat een kopgoal maken niet moeilijk is. Wim demonstreerde  dit en kopte de bal langs Wiel die heel erg duidelijk riep dat hij de bal wilde vangen. Hierdoor stond er 1 - 2 op het bord. In de extra tijd begon Wiel erg onverstandig commentaar op de leiding te geven. De scheidsrechter zocht al een geruime tijd een manier om de punten in Emmeloord te houden. Hij vloot tegen onze keeper en legde de bal op zo'n zeven meter van het doel. We zagen de gelijkmaker in de 95e min er al aankomen. Tot opluchting van iedereen werd de bal voor de doellijn gestopt en verwerkt tot een hoekschop. Na een paar hoekschoppen werd er tijdens het uitverdedigen afgevloten. De punten gingen mee naar Meppel.

tot de volgende keer,

Jacob

Van de redactie.
De statistieken geven aan dat de kopbal van Wim de tiende tegengoal van dit seizoen is. Tegelijk zien  we een goed scorende verdediging. Tien procent van de tegentreffers komt uit eigen gelederen. Laten we het hier dan bij houden en als er nog meer spelers zijn die graag met naam in de stukjes genoemd willen worden, mogen het ook gewoon vertellen. Er is echt geen eigen goal voor nodig.