jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

10-11-2002 MSC 4 - Scheerwolde 2 uitslag: 5 - 1

Na de allang vergeten wedstrijd van twee weken geleden begonnen we vandaag met voor een dag in november met mooi, droog en een beetje fris weer. Dat was met de storm in het geheugen een echte verbetering. Zo begonnen we met een redelijk sterke selectie aan de wedstrijd tegen de jonge voetbal goden uit Scheerwolde, die stuk voor stuk aardig wat jonger en sneller waren dan ervaren spelers van MSC-Datell, zoals we tegenwoordig heten. We hadden drie man op de bank, eigenlijk twee want er moest er ook één vlaggen. Onder de wissels zat Herman, die na een blessure weer serieus bezig is aan zijn comeback, want hij heeft zelfs al één training bijgewoond.

Na de aftrap was het al vrij snel duidelijk dat wij aan elkaar gewaagt waren en dat deze tegenstander niet met Wacker vergeleken mocht en kon worden. Door de snelheid van de tegenstanders konden wij niet zo gemakkelijk de vrije man vinden en waren de uittrappen van onze Wiel niet zo gevaarlijk als in andere wedstrijden. Aan beide kanten werden er geen echte kansen weggegeven. Na ik schat een kwartiertje, een horloge had ik niet om en na aandringen van de scheidsrechter een speler van Scheerwolde ook niet meer, kregen we uit een paar leuke aanvallen wat opgelegde kansen, die niet werden verzilverd. Even later was het toch raak. Door een verkeerde terugspeelbal kon Wilco de bal onderscheppen en zette de 1 - 0 op het bord. Wilco had de smaak te pakken en ging weer eens diep, kreeg de bal en werkte de bal keurig achter de kansloze keeper Rob. Nog voor de pauze kreeg Jacob de bal maakte het met een lobje netjes af. De scheidsrechter die zijn veter aan het strikken was zag niet wat er gebeurde. De grensrechter dacht ik steek de vlag omhoog en dat werkte de treffer werd niet toegekend. Even later een aanval over links waarbij Jacob de hard werkende Jarno net buiten de 16 meter in stelling bracht. Jarno besliste de wedstrijd met een afstandschot schot. (3 - 0) Met deze stand gingen we samen met onze supporters richten de kantine en kleedkamer.

Na de pauze gingen we met een ongewijzigd elftal verder, omdat onze leider er niet helemaal gerust onder was. Dit had tot gevolg dat er na de aftrap het spelbeeld niet veranderde. Er gebeurde weinig en kon er rustig gewisseld worden. Zo werd de rechter kant omgezet door Louis te vervangen en kwam Bert T. erin. Even later werd Otto vervangen en kwam de net herstelde Alwin binnen de lijnen. En als laatste werd Jacob gewisseld voor Herman. De punten waren verdeeld en het wachten was op wat actie, dat kwam. Bij een vrij trap voor het doel van Scheerwolde werd de bal net binnen de zestien met de arm gestopt. Aangezien dat dit niet de keeper was volgde er een strafschop, die door Herman goed werd ingeschoten. (4 - 0). Een paar tellen later dacht Willem Ha. aan zijn vorige hobby handbal. De scheidsrechter was consequent, want hij floot voor een strafschop. Deze werd ook koel benut en stond er 4 - 1 op het bord. De eindstand was nog niet bereikt want na een voorzet van Aaldert werd er verkeerd verdedigd en kon Herman de 5 - 1 aantekenen.

Na het laatste fluitsignaal gingen we naar de kleedkamer, waar jarige Jacob voor een biertje had gezorgd. Louis had de meter bier opgehaald en onder gejuich iedereen voorzag van het welverdiende biertje. In de kantine werd er nog wat gezellig nagekaart met op de achtergrond muziek van een cd, die de heren uit Scheerwolde hadden meegenomen.

Jacob

Verslag Scheerwolde