jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

06-10-2002 MSC 4 - Veno 4 uitslag: 6 - 0

Vandaag begonnen we met het nemen van een elftalfoto voor de internetsite, hiervoor waren zelfs enkele geblesseerden naar het voetbalveld gekomen. Alle shirts kwamen uit de tas, zodat iedereen in het bekende zwart/witte tenue op de foto kon komen. We kwamen er dus achter dat we aan de 15 shirts niet genoeg hebben, maar dat is wel logisch met een selectie van 18 spelers. Op papier zou het geen moeilijke wedstrijd worden. Tot zover de voorbereiding.

Na de aftrap werd Veno meteen al onder druk gezet. Binnen 10 minuten kon de keeper van Veno  de bal uit zijn doel halen. Wilco schoot in het drukke doelgebied op het doel. De bal werd van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was. (1 - 0) Veno kwam er niet aan te pas. Er werden nog mee kansen gecreĆ«erd en zorgde de man in vorm (Aaldert) voor de 2 - 0. Hij schoot onverwacht en koelbloedig de bal in de korte hoek.  Even later speelde Otto en Jacob de centrumspits Wilco volledig vrij en deze zette de 3 - 0 op het bord. Met deze stand was het spel gespeeld. Veno kwam er niet uit. De verdediging met Wiel in het doel hadden geen enkele kans weggegeven en was de opbouw van achteruit goed verzorgd. Veno deed ook niet veel om de opbouw te verstoren, dat was vorige week wel anders. De kansen waren voor de rest niet aan onze spitsen besteed.

In de pauze werd Wilco licht geblesseerd preventief gewisseld en kwam Marc in het veld. Marc kwam centraal in het midden en Otto ging de spits in. Na de pauze veranderde het spelbeeld niet, de verdediging liet geen steekjes vallen en het middenveld was sterk bezet met een aantal hard werkende meterverslindende msc-ers. De spitsen stoorden vroegtijdig om zo snel weer in bal bezit te komen en de tegenaanval te vertragen. Marc zette met zijn linkerkant een mooie snelle aanval op, die door Aaldert werd verzilverd. (4 - 0) Even later stoomde de Willem Ha. op en gaf een steekpass op Otto, die zonder te kijken al draaiend in schoot en zo de 5 - 0 aantekende. In de laatste minuten kregen we enkele hoekschoppen, waarbij de luchtmacht zich melde in het zestien meter gebied. Op een op maat gegeven hoekschop kopte Willem He. strak in en tekende zo de 6 - 0 aan. Dit was voor de scheidsrechter reden om af te fluiten.

Afsluitend was het een wedstrijd in een laag tempo zonder al te veel spanning en is de 6 - 0 nog eigenlijk te weinig. Volgende week zijn we vrij. Dit geeft de ziekenboeg gelegenheid om weer te herstellen. De geblesseerden zijn: Alwin, Bert T., Herman, Paul en Willem Wij.

Jacob