jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

15-09-2002 IJhorst 3 - MSC 4 uitslag: 1 - 3

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe en meteen een zware tegenstander: IJhorst 3, de “angstgegner” van het vorig seizoen, het team waarmee we gedeeld de 3e/4e plaats van de competitie behaalden, maar waarvan we wel 2x verloren.

Op een zonnige zondagmorgen dus naar IJhorst. Op voorhand leek het in dubbele zin een zware dobber te zullen worden. Maar liefst 7 afzeggingen. Echter, de schade bleek bij vertrek nogal mee te vallen. Zo gaven enkele basiskrachten ondanks verwachte afwezigheid toch acte de presence.

Vanaf de aftrap liet MSC de bal goed rondgaan. IJhorst werd met regelmaat onder druk gezet, hetgeen al snel tot enkele goede mogelijkheden leidde. Vlot combinatievoetbal, attent verdedigen en van tijd tot tijd enkele goede kansen om tot scoren te komen. De effectiviteit in deze liet helaas te wensen over, waarbij ook gezegd mag worden dat de IJhorst-keeper van tijd tot tijd enkele knappe reddingen verrichtte. Na ongeveer een kwart wedstrijd werd Marc Kamphuis vanuit links vrijgespeeld en kon hij aanleggen voor een van z’n befaamde en gevreesde schoten: 1-0 voor MSC. We bleven druk houden waardoor er na een kwartier het 2e doelpunt aangetekend kon worden. Jan Bartelds stuurde Herman Haak de diepte in en op diens voorzet kon Aaldert Baaiman attent intikken.

Na rust een heel ander verhaal. MSC begon niet attent genoeg aan het 2e bedrijf. Liet zich veel te veel terugzakken, waardoor IJhorst een offensief kon starten. Na 10 minuten hing de aansluittreffer van IJhorst in de lucht, maar Wiel Westra pareerde met een fantastische reflex en tikte de bal uit de uiterste hoek. Even later geschiedde het onheil dan toch. Even niet voldoende opletten en de spits van IJhorst tekende de 1-2 aan, enigszins fortuinlijk omdat de bal via de binnenkant paal en de schouder van Wiel het doel in rolde. Na nog eens 10 bange minuten kreeg MSC weer enigszins greep op de tegenstander. Het vijandelijk doel kwam weer vaker in zicht en er ontstonden weer enkele kansen. Na 20 minuten het onverwachte einde van deze “topper”: een diepe bal op gast- en A-speler Mike Zoombelt die de keeper knap omspeelde en vervolgens scoorde. De grensrechter van IJhorst vlagt voor buitenspel; de scheidsrechter wijst echter resoluut naar de middenstip. Het resultaat laat zich raden. Commentaar van spelers, gevolgd door nog meer opmerkingen. Wat er precies geroepen is naar de scheids is onbekend, maar voor de leidsman was de maat blijkbaar vol. Gevolg: wedstrijd gestaakt. Het wedstrijdverslag geeft gelukkig een uitgespeelde wedstrijd aan waarbij MSC met 3-1 gewonnen heeft. De eerste 3 punten zijn binnen!

Speciale dank voor de gastspelers Mike Zoombelt en Wilco Zandvliet.

De inmiddels vaste reporter,
Paul.