jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

16-11-2003 MSC 5 - Kraggenburg 4 uitslag: 5 - 1

Op deze miezerige zondagochtend stonden wij weer eens op het hoofdveld met de daarbij behorende warme douches. Deze keer met een gehavende selectie, dat zich op een zware wedstrijd had ingesteld. Na zes minuten spelen was het schrikken, door een dekking/communicatie fout in de verdediging werd Wiel gepasseerd en stonden we met 0-1 achter. Na tien minuten spelen geeft Herwin zijn beste pass van vandaag en maakte Michel het goed af en stonden we gelijk.(1-1) We bleven goed spelen, dit kwam ook doordat de gasten lekker voetbalden. We hadden het beste spel in handen en wonnen de slag op het middenveld. Ondertussen werd er van grensrechter gewisseld en nam Rodney de vlag over van Alwin. Alwin had tijdelijke andere zorgen en nam na een opgeluchte terugkomst uit de kleedkamer het verslaggeversboekje over van de vlaggende Rodney. Hij kon het boekje gelijk vullen met Michel scoort in de 39 min. na een steekpass de 2-1 onder de keeper door. Dit was tevens de ruststand.

In de pauze werden Willem en Roland vervangen door de altijd sterk spelende Louis en de hard werkende Rodney. De rest van het verslag is van onze geblesseerde laatste man H. Stam op zijn rug, nee niet Jaap maar Hans.

in de 48e min. een ingeschoten bal van Arno, deze werd door de keeper niet klemvast verwerkt, een attente Jacob tikt de bal in het doel. (3-1) 58 min. Jacob kwam goed door en raakte de paal. Het wachten was op een 2e doelpunt van Jacob. Rodney knapte het vieze werk voor Jacob op, om Jacob scherp te houden. Het gevaar Jacob werd ook door de tegenstander onderkend, gezien de dubbele dekking. De wedstrijd werd wat feller en de aanvallen golfden heen en weer. De coach greep in en wisselde Arno (zelfs hij had voldoende nachtrust gehad!) voor Roland. Een ingreep van onze coach (ook wel Dick Advocaat genoemd) is ook voor het talrijke publiek niet helemaal duidelijk. Maar de gedachten van onze coach zijn ondoorgrondelijk. Sto├»cijns observeerde hij de wedstrijd en liet zich niet be├»nvloeden. Kwam de sterk spelende Arno wel of niet weer terug in het veld. Kraggenburg werd sterker en kreeg het middenveld in handen. Josca probeerde van achteruit met mooie passes de spitsen te bereiken. Kraggenburg wisselde in de 75 min. en probeerde een wanhoopsoffensief. 80e min 4-1door Rodney. Jacob maakte de weg voor Rodney vrij, door een tegenstander omver te lopen en daarmee Rodney te bedanken voor zijn arbeid. Om Kraggenburg de definitieve nekslag toe te dienen kwam "Dick Advocaat" met een sublieme tactische handeling. Hij ging vlaggen! Op deze manier kon hij de nog gevaarlijke aanvallen van de tegenstander met de vlag onschadelijke maken. Hiermee liet hij zien verder te zijn dan de echte Dick A. Er werd gewisseld Arno (leeg gespeeld) voor Jarno, Michel eruit voor Alwin. Hiermee gaf hij Alwin de gelegenheid om wedstrijdritme op te doen. We hoopten dat Alwin zijn broek schoon kon houden. En niet weer een aanval kreeg van een diarree . Jacob vroeg om water en aan zijn ogen was af te lezen dat een tweede doelpunt  van hem er vandaag niet meer in zat. Het was ook goed zo een 4-1 overwinning en daarmee komt MSC 5 nu steeds meer in aanmerking voor de koppositie!! Ondanks de vele geblesseerden een perfect verloop. Een groep gelijkwaardige spelers met de juiste instelling. Laat onze Dick maar schuiven. Zie ook de 5-1 Arno scoort na een voorzet van Jacob in de laatste minuut. Geprikkeld als hij was. Hiermee liet hij zien over zoveel veerkracht te beschikken, na de wissel van onze coach. Sterk! Wie niet gewisseld wil worden laat zijn voeten spreken. Klasse Arno! Of was dat toch ook de bedoeling van Dick?

Hans.

De eerste helft is genoteerd door Rodney en Alwin uitgewerkt door Jacob.
De tweede helft is van Hans zijn hand.