jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

09-11-2003 Vledderveen 2 - MSC 5 uitslag: 2 - 3

Vandaag voor de topper uit naar Vledderveen, met een goed gevulde ziekenboeg, waaronder Rodney. Op deze mooie zondagmorgen was Rodney bereidt om een verslag van deze wedstrijd te schrijven.

Gegevens vooraf:

  • de nummer vijf thuis tegen de nummer drie.
  • Wissels Jacob, Alwin en Michel de laatste twee licht geblesseerd.
  • Een lange lijst geblesseerden.

Tot zover de voorbeschouwing en dan over naar het verslag van Rodney, hier en daar een beetje aangevuld.

De wedstrijd begon met een rommelige openingsfase, waarin MSC veel balverlies leed. Toch wisten we enkele counters goed uit te voeren. Bij één van deze aanvallen werd in het strafschopgebied Wilco van achteren onder het witte zand geschopt. Resultaat een vrije trap buiten de 16 meter en geen waarschuwing of kaart met welke kleur dan ook, maar wel een aangeslagen spits. De vrije trap leverde niets op en even later was het resultaat van de aanslag zichtbaar. Na een tweede blessurebehandeling was het duidelijk, Wilco douchen en Michel kwam erin. Één van de counters leidde in de 23 min. tot de eerste goal van Michel (0-1). De 0-2 kwam op het bord na een snelle spelhervatting van Wiel en werd goed afgerond door Michel. Na een half uur spelen trapte Wim in het witte zand met als gevolg een knieblessure. Jacob, die vlagde verving Wim, Rodney nam de vlag over. Vledderveen weet in de 36e min wat tegen te doen door de 1-2 te scoren. Even daarvoor was er een bal bij Wiel tegen de lat en de paal gekomen. De bal zou over de lijn zijn geweest, wat (gelukkig) niemand verder heeft gezien. Alleen enkele vrouwen achter het doel hadden het waargenomen. Er werd langer door gespeeld totdat we aan een counter begonnen.

Na de rust sloegen we meteen weer toe. Na een goede aanval scoren we de 1-3. Het doelpunt werd gemaakt door Roland, na een mooie aanval over rechts. De vooraf besproken wissel van Roland en Alwin waarbij Jacob naar de buiten positie ging en Alwin naar het middenveld ging. De rest van de wedstrijd is net als de eerste helft we verzuimen te scoren en onze gastheren hebben niet de kracht om te scoren. In de 70 minuut verliet Hans met een blessure aan het bovenbeen en kwam Roland er weer in. Alwin ging als laatste man spelen, Jacob zakte weer naar de half plaats en Roland weer naar de links buiten. Vlak voor tijd dacht de scheidsrechter dat hij ervoor kon zorgen dat de punten gedeeld zouden worden. Door voor de raarste dingen te fluiten en bijna een kwartier langer te laten spelen, kwamen we door een goed uitgevoerde vrije trap de eindstand op 2 - 3. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat als we meer rendement uit de kansen hadden gehaald, de wedstrijd al veel eerder was beslist.

Groetjes,
Rodney.

Het verslag is op een paar kleine puntjes aangevuld door Jacob, maar Rodney bedankt voor je schrijvers kunsten.