jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

12-12-2004 De Blesse 5 - MSC 5 uitslag: 0 - 2

Vandaag uit naar De Blesse, de laatste wedstrijd voor de winterstop. In de kantine kwam de selectie bij elkaar, en na telling van de spelers kwamen we uit op 14 spelers. Helaas waren van deze spelers er drie zodanig geblesseerd dat deze niet konden spelen en er waren twee licht geblesseerd, maar wilden wel spelen. Als laatste waren er twee conditioneel zo fit dat ze zonder extra zuurstof toediening zeker 20 min. konden spelen. Gelukkig hadden we toevallig twee gastspelers (Kajan en Wais) achter de hand en had Eppe zelf Wiel als zijn vervanger geregeld. En zo reisden we af en kwamen toch nog met een vrij sterk elftal op de mat.

We begonnen sterk met al in de vijfde min. een kans voor Arno die een voorzet van Jacob net niet genoeg kon raken. Twee min. later gaf Amar de bal hoog voor en kon Jacob nog net de bal richting doel koppen, maar niet meer dan dat. In de 20e min. gaf Amar nog zo'n voorzet die door Wais richting de kruising werd geschoten. Helaas bokste de keeper de bal nog net genoeg weg. Na een half uur weer een mooie kopkans voor Jacob. Helaas werd hier niet genoeg richting aan gegeven en ging de bal net voor langs. Zo bleef het dus 0-0. Na 35 min. spelen viel de Björn geblesseerd uit en moest er worden geschoven. Martin kwam op de linkshalf te staan, Wais werd midmid en Alwin ging centraal achterin met Jarno. We bleven kansen creëren en kwamen verdedigend nauwelijks in de problemen. Het werd tijd voor het verlossende eerste doelpunt, maar deze bleef de eerste helft uit.

Het was tijd voor de thee in luxe theeglazen. In de pauze werden eventuele aanpassingen doorgenomen maar er werd besloten om zo veder te gaan, het doelpunt zou nog wel vallen. Wel kleedde Wilco zich weer in het net te kleine MSC tenue, om toch eventueel in te vallen.

We begonnen sterk aan de tweede helft en hadden van begin af aan de wedstrijd in handen en kregen op het drassige veld alweer enkele kansen. Erg veel geluk hadden we niet en zo bleef het tot de 55 min. 0-0. Het geluk lachte ons even toe, want Jacob schoot de bal op de paal waarna de bal via de liggende keeper in het doel belande. Eindelijk de verdiende voorsprong 0-1. Nog geen tien min. later passeerde Arno zijn tegenstander en zette Kayan in stelling en hij ronde strak af, 0-2. Het lukte Jacob weer om op de paal te schieten alleen hielp de keeper deze keer niet en bleef het 0-2. Tien min. voor tijd werd Martin vervangen door Wilco de Vos, die hiermee zijn debuut maakte bij het 5e. Ook Wilco had geen geluk en zo bleef het bij 0-2. De verdediging was niet in verlegenheid gebracht al moest Wiel toch een paar keer handelend optreden, maar hij hield het doel schoon.

Al met al hebben we de laatste weken een stijgende lijn ingezet. en gaan met een goed gevoel de winterstop in. Tijdens de winterstop moeten we de vorm terug te vinden, waardoor we minder kansen missen en makkelijker spelen. De geblesseerde spelers hebben nu de tijd om te herstellen.  Ik wil afsluiten met het bedanken van de drie gastspelers:Kayan, Wais en Wiel.

Groetjes,
Jacob

We willen Josca en Debbie van harte feliciteren met de geboorte van hun zoontje Jamey.