jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

10-10-2004 MSC 5 - Ruinen 5 uitslag: 3 - 3

Vooraf, een afmelding van de scheidsrechter. Een probleem dat onze leidster in de schoenen werd geschoven. Dit was natuurlijk een probleem van de wedstrijdcoördinator en niet van onze leidster, maar toch. Janneke vroeg om telefoonnummers van enkele vrije scheidsrechters en kwam na het tweede telefoontje als een gelukkig leidster terug. Jan Pomper was bereid om de wedstrijd te leiden op deze zondagmorgen. Grote klasse Jan. Onder tussen had Björn zich telefonisch afgemeld, uiteraard was dit veel te laat en waren we ook hier niet echt over te spreken, maar ja het was niet anders. De wedstrijd van vorige week nog in gedachten, gingen we naar de catacomben, waar een ontspannen sfeer hing. Voor de wedstrijd begon werd het beruchte notitieboekje aan Debbie gegeven, die de belangrijkste voorvallen zou noteren. Één van de vaste supporters Henry nam deze taak over en schreef niet alleen de voorvallen op, maar maakte er het onderstaande verslag van.

Het verslag:
Na 21 minuten een gemiste kans van Michel en in de 21e min. ontsnapte MSC na een vrije trap van gasten uit Ruinen. In de 32e min ontsnappen we weer. Na 33 min. spelen een mooi schot van Jacob, maar de keeper stond in de weg. In de 40e min. was het toch raak, Michel schoot knap in en maakte de 1-0. De eerste 45 min. had MSC de betere kansen, alleen is dit in de stand nog niet te zien. De laatste kans was voor Jacob, maar Jacob kon de bal niet genoeg naar het doel koppen en miste het doel. Op slag van rust maakte Ruinen de gelijk maker. (1-1)

In de tweede helft begonnen de gastheren aanvallend en maakte Jacob in de 50e min. de verdiende 2-1. Twee minuten later liep Michel vrij en maakt de 3-1. En nog geen vijf minuten later op de vijf meterlijn. Hier trapte Michel als was het een pakje boter, weg kans, wat een slap schot. In de 68e min. had Ruinen de kans op de aansluiter, maar deze kans werd niet benut. Na een corner van Ruinen in de 85e min. lukte het wel de 2-3. We konden de wedstrijd definitief in ons voordeel beslissen, want in de 87e min. een enorme misser van Michel. Het bleef hierdoor tot de laatste seconde spannend. En de oude voetbalwet (als je zelf de kansen mist, krijg je ze om de oren.) gold ook voor MSC en het werd in de laatste minuut onverdiend gelijk 3-3.

Groetjes,
Henry

Van de redactie,
Het gelijke spel voelt aan als een verlies, maar we hebben als team goed gespeeld. We hebben niet gewonnen omdat sommige "vedetten" hun faam niet waar hebben gemaakt en voor eigen eer gingen. Voor diegene: het een teamsport en dat je over mag spelen, zeker als anderen er beter voor staan. Jan Pomper hartelijk bedankt, dat je ons hebt willen fluiten. Mede door je goede fluiten is het een leuke sportieve wedstrijd geworden.