jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

03-10-2004 Scheerwolde 3 - MSC 5 uitslag: 4 - 2

Vandaag gingen we naar Scheerwolde waar we tot aan vandaag altijd een leuke pot voetbal speelden, iets waar de andere verenigingen anders over denken.

We starten met een symbolische aftrap, waarna we direct al onder druk kwamen. De eerste counter / uitval van ons werd gelijk keurig afgerond door Michel, op aangeven van Amar. (0-1) In de tiende min. ging de keeper van Scheerwolde in de fout en maakte een domme en onnodige overtreding op Arno, waarna de strafschop werd benut door Michel. De wedstrijd ging wat op en neer, waarin Scheerwolde het betere spel had. Dit resulteerde in de 38e min. in een tegen goal. (1-2) Met deze stand gingen we de rust in. Wat er in de pauze tegen de scheidsrechter dhr. J.v.Beek is gezegd weten we nog steeds niet, maar het resultaat werd zichtbaar in de tweede helft.

In de pauze werd er nog verteld dat de scheidsrechter het kort moest houden, omdat het ander uit de hand kon gaan lopen.

Na de pauze bleek dat de scheidsrechter het inderdaad kort hield, alleen tegen MSC-Datell. Dit resulteerde in een rode kaart voor Björn in plaats van een terechte gele. Björn was te laat met een sliding en raakte de tegenstander vol. Amar kreeg een gele kaart voor het feit dat hij "scheids" zei, nadat hij de zoveelste schop had gekregen, waar niet voor werd gefloten. De druk bleef groot en alles wat tegen MSC-Datell gefloten kon worden, werd dan ook tegen gefloten door de scheidsrechter J.v. Beek. Zo werd er bij een gevaarlijke uitbraak gefloten voor buitenspel, iets waar de assistent scheidsrechter, toeschouwers en verdedigende gastheren niets van snapten. Het opzoeken van de veel te ver verlegde grens werd dan ook moeiteloos opgezocht door de gastheren, waarbij er zelden voor werd gefloten. Dat dit fysieke geweld ons niet in de koude kleren ging zitten bleek uit feit dat het ineens 2-3 stond, jawel twee doelpunten in één minuut. Het laatste doelpunt werd gescoord uit een strafschop, deze strafschop was terecht geweest, als de speler niet buitenspel had gestaan, maar scheidsrechter J.v.Beek weigerde zelfs om naar onze assistent scheidsrechter te kijken, laat staan te vragen wat er aan de hand was. Zo werd de eindstand (2-4) en was het doel van de gasten en de clubscheidsrechter bereikt. Wij waren een bijzondere ervaring in Scheerwolde rijker. Dit gold voor iedereen zelfs voor de veteranen onder ons. De sportieve ervaringen die we in Scheerwolde hadden is onder de leiding van dhr. J.v. Beek behoorlijk negatief veranderd en sluit nu naadloos aan bij hun reputatie.

Groetjes,
Jacob

Ik wil via deze weg de uitgevallen spelers van MSC-Datell en Scheerwolde beterschap wensen met de ontstane blessures.

Verslag Scheerwolde