jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

13-11-2005 Olyphia 4 - MSC 5 uitslag: 5 - 5

Op deze zeer vroege zondagmorgen stonden we klaar op de parkeerplaats om af te reizen naar Olyphia. We vertrokken met wel 11 spelers. De keeper had zaterdag laat afgebeld en de gastspeler Stephan was er helaas niet. Dus onderweg begon onze Louis, nee niet van Gaal, al met het bedenken van een opstelling. Bij aankomst waren de uitgangspunten al bekend, bij 5-0 achterstand zouden we gaan douchen.

Het uit gebalanceerde elftal betrede het nog natte hoofdveld op deze gedenkwaardige mooie zonnige zondag. De coach had als spelverdeler Wilco en op doel Sander. Doordat de scheidsrechter met  het eerste mee moest, werd de warming-up ongeveer met een kwartier ingekort.

Sander de keeper van vandaag moest direct al handelend optreden, waarna wij pas na ongeveer tien minuten het eerste schot konden lossen. De gastheren bleven aandringen maar de verdediging bleef met moeite overeind. Er waren nog enkele kansen over en weer, maar we hielden stand. Na een half uur spelen werd Jacob vanaf de eigen helft weggestuurd, waardoor de vlaggetjesdag van de grensrechter werd onderbroken. Jacob mocht door en ging  tot aan de achterlijn, op de voet gevolgd door zijn directe verdediger. Hij zag tot zijn schrik dat er niemand was meegelopen. Vervolgens kapte hij de verdediger uit en zette de keeper op het verkeerde been en maakte de 0 -1 geheel tegen de verhouding in. Daarna waren er nog enkele kleine kansjes. De gelijkmaker moest er komen, althans dat vond de scheidsrechter, die een spits van Olyphia niet terug floot nadat hij overduidelijk de bal met de hand tegen hield en vervolgens voor zijn voeten liet vallen. De verdediging  had hier geen antwoord en zo werd de stand gelijk getrokken. In de laatste vijf min. van de eerste helft waren er nog enkele schoten op het doel, waarna het rust signaal klonk.

In de rust werd het niet douchen en kon er nog van alles gebeuren. Konden wij dit volhouden, want we voetbalden toch met een aantal jongens die  vaak niet langer dan 20 min. speelden. Na de thee werd er met dezelfde opstelling verder gegaan.

Het tweede bedrijf ging verder zoals we waren gestopt, wij hard werken en zij speelden erg slordig. Toch wisten we weer op voorsprong te komen. Michel maakte in de 52e min. zijn eerste van vandaag. Erg lang genieten was er niet bij want binnen twee min. werd de stand weer recht getrokken en stond de 2-2 op het bord. We waren de kluts kwijt en binnen drie min. stonden we op 4-2. Het zag er naar uit dat we met een grote nederlaag naar huis zouden gaan. We toonden karakter, we bleven voetballen en Sander bleef overeind, al werd er ook door Louis op de lijn goed verdedigd. Het laatste kwartiertje werd bijna een echt Meppeler kwartiertje. Michel die ook goed werkte werd beloont, door onachtzaamheid en gemakzucht in de verdediging van de Friezen maakte hij zijn tweede en derde doelpunt. En was de stand weer gelijk. Één min. later zette Michel de bal op maat voor, waarna Jacob de bal prima binnen kopte bij de eerste paal. (4-5) De wedstrijd was nog niet gestreden en het eind offensief was voor de gastheren. Deze wisten vijf min. voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. (5-5) Dit was tevens de eindstand.

Ik wil hierbij alle 11 spelers feliciteren met hun fantastische inzet en het verdiende punt. Dit was een wedstrijd waar het toegestroomde publiek van smulde. Er was geen wanklank en we speelden als een team. We zijn weer op de goede weg.

Groetjes,
Jacob