jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

07-05-2009 Alcides - MSC 5 uitslag: 6 - 2

vandaag uit naar de buren Alcides, Voor ons een wedstrijd als geen ander. Lekker op donderdagavond met een lekker zomers zonnetje een potje ballen. Voor de gasten was het iets anders, er zou en moest gewonnen worden, koste wat het kost. Ik zelf dacht ach dat zal wel meevallen we spelen al zo lang tegen elkaar. Helaas dacht de laatste man van Alcides er duidelijk anders over. Na een paar keer bij hem in de buurt te zijn geweest om de bal op te jagen werd er gewoon ouderwets na getrapt, echt bewust na getrapt. Met de woorden "waar ben je meebezig" Werd er dus duidelijk gemaakt dat als je druk zet je een poosje niet hoeft te werken en kan kijken hoe gips eruit ziet. Dit is een smet voor diegene die wel sportieve banden willen hebben. Maar nu de rest van het verslag.

We speelden erg slordig en gaven erg veel ruimte weg. Het echte vriendschappelijke het zomeravond voetbal. We kwamen niet aan voetballen toe en gaven enkele kleine kansjes weg. De kansjes die wij creëerden werden vakkundig en soms bot voorkomen. De scheidsrechter de hr. Kuiers, een oude bekende wist dit met de 2 maten meter, een achterstand van Alcides te voorkomen. Met als hoogte/diepte punt een in de linie doorgebroken speler alleen te bestraffen met een vrije trap tegen. Gezien het spelbeeld had niemand hier moeite mee, ook al was dit niet volgens de regels. maar Alcides wist wel te scoren en we gingen met 3-0 de rust in. Inmiddels waren er ook de nodige wisselspelers binnen en kon Jacob, (nog steeds liesproblemen) douchen.

Na de pauze gingen we pas voetballen en maakten we na 11 min de 3-1. Het was Michael, die de bal schitterend in schoot. In de 20e min maakte Louis een overtreding op de zogoed als doorgesproken spits van Alcides en kreeg wel rood van scheidsrechter Kuiers. Dezelfde regel als in de eerste helft, alleen een andere kleur shirt, maar nu kwam dus duidelijk de 2 maten meting om de hoek. Maar nu stond het definitief vast dat we de punten bij Alcides zouden laten. Het score verloop verder was 4-1 (waarbij de keeper uiteraard niet werd beschermd en hij gezondheid koos boven de actie. Marco maakte vervolgens de 4-2 uit een voorzet van Freddy. De 5-2 en 6-2 maakte eigenlijk niet meer uit. De conclusie is dat Alcides beter en fanatieker was. De reputatie die er inmiddels is gegroeid met de man in het zwart/groen, was het slot op de deur. Buitenspel, natrappen en één rode kaart gaf een vieze smaak aan de wedstrijd, omdat dit niet nodig was.Ik wil de gastspelers Roland Smid en Michael Westra bedanken voor hun inzet.

Groet,
Jacob.