jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

12-04-2009 MSC 5 - Hoogeveen 5 uitslag: 1 - 2

Vandaag thuis tegen de kampioenskandidaat uit Hoogeveen. Dit zal wel een beladen wedstrijd worden, want de gasten moeten winnen om op kampioenskoers te blijven. Bij het warmlopen zagen we een nieuw scheidsrechtersgezicht, de hr. Hartsuiker.

Na het fluitsignaal begon de wedstrijd wat voorzichtig. We gaven weinig kansen weg en creëerden zelf een paar kansjes. Na een klein half uur spelen zet Fred de bal voor en kan Henk-Jan inkoppen. Helaas mikt onze spits in de handen van de keeper. Even later laat Arjan zien hoe je wel moet koppen en we staan verdient voor met 1-0. Het spel ging gelijkwaardig op en neer. Helaas werd het steeds vaker neer en kwamen we vaker onder druk te staan. Vlak voor de pauze werd het toch 1-1. Volgens de spelers en toeschouwers aan de kant was het buitenspel, maar de scheidsrechter keurde hem goed. De scheidsrechter had de fluit al in de mond toen Fred van een mooie afstand de bal net langs de kruising zag gaan. Tijd voor de thee.

Na de pauze zien we dat Bert in het veld is gekomen en Louis als reserve langs de lijn is komen te staan. We kregen in het begin van de 2e helft een dot van een kans, maar Henk-Jan schoot zo zacht in, dat de keeper hem zo op kon pakken. Jammer, jammer. Het spel werd er niet beter op en het "gemenere" voetbal van de gasten kwam steeds meer naar voren, zoals kleine tikjes, duwen en doorzeuren tegen de scheidsrechter de hr. Hartsuiker, maar die wilde daar onder zijn "bezielende lijding" niets van weten. Na 20 min spelen kwamen er steeds meer kansen voor de heren uit Hoogeveen. Het was vooral keeper Wil, die een doelpunt in de weg stond. We kwamen toch op achterstand, waarbij Marco onderuit werd getrokken bij de achterlijn. De scheids weigerde te fluiten en je raad het al het werd 1-2. T'Ja, ook een beginnende scheidsrechter maakt fouten. Helaas waren wij bij Hoogeveen de klos, maar ook thuis waren we de klos. Vlak voor tijd trok Hedze voorzichtig aan de noodrem, een milde straf, alleen een vrije trap en die bal verdween in de muur. Helaas bleef het bij 1-2. Voor Jacob was er een pluspuntje, hij speelde 25 min mee en dat ging net als vorige week pijn vrij.

Scheids, bedankt voor de leiding en succes met je verdere carrière als "men in black".

In de kantine werd er besloten dat Willem gaat lopen met de sponsorloop, ter ere van het 100 jarig bestaan van onze club, in de stad, waarbij het hele elftal mee sponsort, als Willem het volhoudt levert dat zo'n 100 euro op voor de metamorfose van clubaccommodatie enz. Willem succes!!!!.

Groet,
Jacob