jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

08-03-2009 IJhorst 2 - MSC 5 uitslag: 3 - 3

Een wedstrijd die begon, zoals gebruikelijk, met 11 tegen 11, maar eindigde met 12 tegen 10 en een uitslag die qua punten niet meer opleverde dat de beginstand bij de aftrap!

Uw verslaggever van vandaag was een beetje aan de late kant, de wedstrijd was al een stief kwartiertje onderweg en het weer was slecht. Op het scorebord (lees blocnote van Jacob) stond slechts een stand van 0-0 genoteerd. O ja zei Hedzer, asjeblieft het is al 1-0 voor IJhorst, wel effe noteren. 5e minuut: 1-0 voor IJhorst, een knappe goal van iemand die daarna de bal niet meer heeft geraakt, zo liet ik mij vertellen. 20e minuut: Freddy laat één van z'n dieptepasses vertrekken. Deze lijkt bij een IJhorst-verdediger aan te komen, maar bereikt toch Jacob die de keeper omspeelt en via binnenkant paal zorgt voor 1-1. 25e minuut: penalty tegen! Knap waargenomen, vanaf de middenstip zag de scheids een grove overtreding, dit was slechts een buiteling na licht lichamelijk contact (dus volledig onterecht gegeven) wel 2-1. 27e minuut: het zonnetje breekt door en het is lekker in de dug-out (zelfs het petje gaat even af) 33e minuut: even niets te melden, toch maar genoteerd 42e minuut: splijtende pass van Freddy op Henkjan, die beheerst binnenschuift. (prima goal, maar zo ongeveer het enige wapenfeit van onze spits) 2-2 dus. Op slag van rust raakt Douwe een tegenstander. Vrije trap terecht. Echter een medespeler van IJhorst vond het nodig Douwe een beuk in zijn rug te geven. Dat betekent normaal ROOD, maar de scheids stuurde hem voor 5 minuten van het veld. ROOD kwam er toch voor Josca omdat hij hierover de scheidsrechter aansprak en beledigde en dat is niet netjes hoor Josca. Eerst maar thee drinken en afkoelen. oordeel van onze vaste grensrechter Roelof Gerrits: een WAARDELOZE VENT, die scheids!

In de rust Hedzer een cadeaubon overhandigd voor de geboorte van zijn "inmiddels als kool groeiende" dochter Sterre. (een beetje laat, maar beter....)

46e minuut: afgetrapt (even met 10 tegen 10) met Ramon en Hedzer in de ploeg voor Eli en Louis. Ramon kan gelijk door richting doel maar werd in de 16 gestopt. 53e minuut: Jacob vraagt om een wissel, maar krijgt hem niet! Wel krijgt hij direct daarna een scoringskans, dit na goed doorgaan a la Leonardo maar de bal verdwijnt over het doel. IJhorst speelt ondertussen weer met 11 mannen in de ploeg. 60e minuut: Ramon wordt door Arjan alleen voor de keeper gezet maar faalt jammerlijk. 61e minuut: een IJhorst-speler krijgt alle ruimte om door te gaan, omspeelt 4 MSC-ers maar liefst en schuift vervolgens de bal aan de goede kant van de paal, naast. 62e minuut: Eli en Josca schuiven schoon gewassen aan in de dug-out. 78e minuut: Paniek bij IJhorst, corner weggegeven, levert niets op wel een vrije trap na een overtreding op Douwe. Douwe neemt hem zelf en...de bal verdwijnt via een verdediger rechts in de benedenhoek. 2-3 en dat met 10 man. 82e minuut: Jacob krijgt eindelijk zijn gevraagde wissel en Louis wordt als extra verdediger bijgezet. 85e minuut IJhorst blijft druk uitoefenen, maar er komen toch nog mogelijkheden voor MSC. De scheids blijft belabberd fluiten en IJhorst wisselt maar eens weer. De spanning loopt op. MSC is aan het eind van z'n krachten, Will brengt rust, maar dan toch valt 3 minuten voor tijd de gelijkmaker; een onhoudbare pegel! 3-3 90e minuut: IJhorst lijkt de gaan scoren, maar Will voorkomt door goed uitkomen de winnende treffer van IJhorst. Eindstand: 3 tegen 3. Is met 10 man niet gek, maar normaal gesproken hadden we hier moeten winnen. Op beslissende momenten was het iets te slap, kansen werden niet goed benut en de conditie is nog niet op peil, toch zie ik genoeg lichtpuntjes voor het vervolg van deze competitie.

uw aller, VEBH, Jos Botter