jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

02-11-2008 Hoogeveen 5 - MSC 5 uitslag: 4 - 3

Vandaag uit naar Hoogeveen, daar hebben ze inmiddels ook kunstgras. Dat zal vandaag een hele ervaring worden, maar daarover later meer.

We begonnen veel te slap aan de wedstrijd. Het kunstgras was even wennen en de gastheren waren zo vriendelijk om maar drie te scoren. We waren met alles te laat en de scheidsrechter was floot voor de 2e keer een wedstrijd bij de senioren. Hij was enorm onzeker en floot voor alles, waarbij de grensrechter de vlag ophoog deed. Ook op floot hij op bijna alles wat er gezegd werd. Henk-Jan was noodgedwongen ingevallen en werd één keer niet afgevlagd en maakte de 3-1. Tijd voor de thee.

In de pauze was het tijd voor de beroemde donderspeech van Willem. De teammanager deed goed werk, want na de pauze kwam er een heel ander spelbeeld op de mat. We kwamen in de 2e min. gelijk heel gevaarlijk voor het doel, helaas verdween de bal in het zijnet. Dit was het begin van een goede teamprestatie. We kwamen terug in de wedstrijd. Na een voorzet van Jacob werd Eli in de 16 tegen de grond gewerkt. Waar de scheidrechter van schok en een strafschop gaf. Douwe schoot deze feilloos in en er stond een 2-3 op het bord. We gaven achterin bijna niets meer weg. Een aanvaller ging nadat een verdediger de bal al glijdend weg speelde. Ging de speler alsnog naar de grond en werd er geroepen om en strafschop. Wat gebeurt er, de scheidsrechter gaat hier uiteraard in mee. De spits miste niet en zette de stand op 4-2. We kregen nog enkele leuke en goede kansen, maar wisten deze niet te benutten. Vlak voor het einde schoot Douwe er na een sprint de bal snoei hard in het doel. 3-4. Enkele minuten later floot de beginnende scheids voor de laatste keer. Balen we waren veel beter de tweede helft, maar hadden het de eerste helft flink verknalt.

Wat een wedstrijd, het verlies van de 3 punten lag uiteraard aan ons zelf, maar de scheidsrechter maakte met zo fluiten,  winnen ook zo goed als onmogelijk. Hopelijk mag deze man naar de cursus. Hij kon niet beter, maar verdient wel beter, want op een scheidsrechter moet je zuinig zijn. Het kunstgrasveld heeft wel zijn sporen achtergelaten, schaafplekken genoeg, wat hardere ondergrond, iets last van de rug is het gevolg. Dat wordt hard werken om volgende week weer fit te zijn, tegen Alcides.

En Alcides, altijd lastig
Jacob