jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

26-10-2008 MSC 5 - VENO 4 uitslag: 10 - 2

Zondagmorgen stonden er 12 spelers klaar in de kleedkamer om de strijd aan te gaan tegen Veno. We zelf weer elf spelers bij elkaar, met Wiel als onze reserve keeper onder de lat. Door het ontbreken van Henk-Jan stond Jacob in de spits en ging Douwe naar de linksbuiten positie. Onder het publiek stond de geblesseerde Jos te wachten op de strijd die we zouden gaan leveren.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Johan Kijff, begonnen we aan de wedstrijd. We zaten er fel op gaven Veno geen kans om de bal rond te spelen. De kansen waren er alleen voor MSC en na ongeveer 10 min. gaf Jacob de bal strak voor. De bal was niet te missen voor Arjan en dat deed ie ook niet. Dus de 1-0 was en feit. Acht min. later was het een soort gelijke aanval alleen was het nu Arjan die strak voor gaf, waarna Jacob de verdiende 2-0 aantekende. De gasten wisten geheel onverwacht de verdediging in de 21 min. wakker te schudden met de 2-1. Wiel redde in eerste instantie knap, maar was in de rebound kansloos. Freddy maakte de 3-1 met een heerlijk schot. Maar door de 2e fout achterin werd de stand 3-2. We waren nu echt wel wakker en gaven verder weinig kansen weg. En als extra slot hadden we toch Wiel. We bleven stug aanvallen en kregen enkele leuke kansen. De tegenstander werkte een msc-er tegen het gras en een strafschop was het resultaat. Arjan nam zijn verantwoordelijkheid en schoot hem strak in de hoek. 4-2. De gasten dacht misschien nog aan terugkomen door een volgend foutje, maar die bleef uit. Arjan schoot die gedachte aan flarden en maakte de 5-2 en vlak voor de pauze kopte Jacob de 6-2 binnen. Tijd voor de thee.

In de pauze werd er niet gewisseld, want wissels waren er niet. Henk-Jan was geblesseerd en kon hooguit een paar minuten meespelen. Na de pauze gingen we verder met aanvallen en Veno kwam er niet meer uit, op een enkele aanval na. Arjan was op dreef en maakte de 7-2. Daarna was het Douwe die de bal langs de keeper schoot, maar het was niet de verdediger die hem aantikte voor de lijn. Nee het was de buitenspel lopende Arjan. Nee, geen 8-2 maar buitenspel. In de 66e min was het Jacob die de bal voor zijn voeten kreeg en hem in het dak van het doel schoot. De 8-2 was een feit. De laatste twee kwamen van de voet van Douwe, na een paar snelle aanvallen en schoten op doel waren de laatste schoten van Douwe eindelijk raak en was de eindstand van 10-2 een feit.

Tot zondag,
Jacob