jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

07-05-2000 MSC 6 - Zandhuizen 3 uitslag: 4 - 3

Op een zonovergoten voetbalveld, ging de wedstrijd om 10.10 uur van start. Dit kwam omdat onze tegenstander te laat arriveerde, en een spelersprobleem had: ze hadden geen 11- maar een 10-tal. Daar Jan Pomper, hij zou vandaag bij ons mee spelen, zo vriendelijk was om zijn voetbalkunsten aan de kant van Zandhuizen te vertonen, kon er toch gespeeld worden. De wedstrijd ging voor ons goed van start: met meteen twee mooie acties op rij van Marinus, die maar net het doel misten, en een fraaie actie van Harry, die de keeper op zijn weg vond. Direct hierop volgde een klasse redding van onze keeper van vandaag: Jan Soer. Dit goede werk kwam mede door de (M.S.C.) pet van Jeanet: hiermee hield Jan veel ballenuit het net. Toch viel het 1e doelpunt aan de kant van Zandhuizen: na 6 minuten gespeeld te hebben kwam een Zandhuizer slim Hans Stam voorbij en scoorde hieruit: 0-1. Meteen hierop hadden we kans op de gelijkmaker: na een mooie voorzet van Wubbo op Marinus probeerde deze hieruit te scoren, maar hij had beter op de vrijstaande Harry kunnen afspelen: helaas geen doelpunt. Meteen gooiden onze dappere dodo’s alles weer in de gelijkopgaande strijd en… met resultaat. Na een mooie voorzet van Harry knalde Marinus de bal in de netten: 1-1. Nog geen vijf minuten later kwam het antwoord van Zandhuizen: 1-2. Uit een prachtig gegeven voorzet van Ruud kwam het volgende doelpunt van onze goed spelende mannen: Marinus (jaaa, alweer hij!) scoorde de 2-2. Na een totale misser van Willem, pakte in de 35e minuut een Zandhuizenaar de bal goed op, maar gelukkig werd hier niet uit gescoord. Hierop volgde weer een goede M.S.C. aanval, maar een uitgesproken scoringskans voor Wubbo werd door hem, door het niet goed raken van de bal, net niet benut. Zo gingen we na een leuke 1e helft met een 2-2 stand de rust in.

Nog maar net begonnen aan de 2e helft en er viel alweer een doelpunt voor Zandhuizen: 2-3. Hierop volgde een dot van een kans voor Henk Vuyk, maar deze trof helaas geen doel. Ineens ging onze Ruud kermend van de pijn tegen de grond. De toekijkende dames aan de kant (Vera, Gea, Greet en Jeanet) waren juist van plan de ziekenauto te laten komen, toen bleek dat Ruud alweer in de benen was: hij kon de combinatie van zomer warmte en voetbal even niet meer aan, dus de op hem gemaakte overtreding kwam voor hem helemaal op het juiste moment. Daar het een gelijk opgaande strijd was, was het nu weer tijd voor een doelpunt van M.S.C. En dat kwam er ook. Na een fantaaaaastische pass van Dick op Erik werd het 3-3. Onze mannen zaten, ondanks de hitte, goed in de wedstrijd. Er volgde een periode van goed samenspel en leuke kansen. Een enorme kans voor Henk Vuyk (heb ik dit net ook al niet geschreven)werd door hemzelf om zeep geholpen. Volgens ons was Henk toch niet helemaal zo vroeg van zijn feestje naar huis gegaan als hijzelf wel zij. Ook zijn eigen Gea vond dat hij niet echt goed in de wedstrijd zat. Kop op Henk, als je thuis je kansen maar beter verzilverd. Het goede samenspel werd beloond met een schitterend doelpunt. Met de kracht van een enorme zomer donderbui knalde Erik de bal dwars door het net heen in het doel: 4-3. Wat een ontlading. Hierna volgden nog een paar kansen voor M.S.C. Een enorme kans voor Marinus werd niet benut. Na de wedstrijd zij hijzelf hierover, dat hij er heeeeeeeeelemaal doorheen zat. Bijna kwam er nog een tegendoelpunt nadat keeper Jan de bal zeer zwak uittrapte, maar gelukkig liep het goed af.

Terugkijkend op de wedstrijd kan ik concluderen dat ons team vandaag de terechte winnaar was in een zeer sportieve wedstrijd.

Groetjes,
Jeanet Veldman