jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

30-04-2000 Scheerwolde 2 - MSC 6 uitslag: 4 - 4

Vandaag een uitwedstrijd tegen Scheerwolde, wat zoals een ieder zich misschien nog kan herinneren de vorige keer niet echt "soepeltjes" verliep. De wedstrijd is overigens gedeeltelijk schriftelijk bijgehouden door collega supporter Greet Wijntjes, omdat ondergetekende's oudste zoon het nodig vond om in een moddersloot te kruipen dus dit vroeg om de nodige actie.

Afijn, de wedstrijd begon en na ongeveer 10 min speeltijd stond M.S.C. al tegen een 2-0 aan te kijken, wat vooral te danken was aan nogal klungelig voetballen. Volgens mij was het grootste aantal spelers nog niet helemaal ontwaakt uit de nachtrust. Maar wakker geschrokken van de tegengoals brak Eric Kuurman nr. 8 door en kon scoren, maar deze gaf de eer aan Jacob Ruiter nr. 5 en de stand kwam op 2-1. Wat ongeveer een min of twee later werd afgestraft met weer een tegengoal 3-1.Vlak daarna zag Henk Vuyk nr. 9 z'n kans schoon samen met Jacob Ruiter nr. 5 maar deze bracht het er niet al te geweldig vanaf, helaas kans gemist. Jammer joh. Er werd gefloten voor rust, en ik moet zeggen dat deze helft tegen verwachting in rustig verliep.

Na de rust en de nodige wissels bleek dat ik iets te vroeg gejuicht had over het rustige verloop want Marinus Otter nr. 10 miste een strafschop, heel slecht voor de bloeddruk, maar Henk Vuyk nr. 9 kreeg de bal gelukkig nog op de schoen 3-2. Na een min of vijf klaagt Jan Soer nr. 6 over duizelingen, waarschijnlijk van de tik op z'n hoofd in de eerste helft, dus zijn plaats werd overgenomen door de inmiddels ook wakkere Louis v.Zanden nr. 14. De strijd was nog lange niet gestreden want Jacob Ruiter nr 5 maakte uit een cornerbal de gelijkmaker 3-3. Het leek erop dat de mannen van het zesde nog een overwinning proefden want  Eric Kuurman nr. 8 ging er weer met de bal vandoor gaf een voorzet, de keeper liet deze uit z'n handen glippen, waarop Jacob Ruiter nr. 5 de bal met z'n knie in de goal werkte 3-4. Lucky goal?????. Maar de tegenstander liet zien dat ze nog wat pit overhadden, want na een iets te overmoedig luchtschot van Marinus Otter nr. 10 stond de tegenstander vrij om nog een tegengoal te maken 4-4. Bij de tegenpartij begon er ietwat onderlinge irritatie te komen, maar onze keeper Henk Slot beantwoorde dit met een komisch achtervolgingsloopje om de gelijkstand vast te houden en niet te vergeten een subtiel duwtje, die "niemand" zag maar toch erg om werd gelachen, en zo werd de wedstrijd beĆ«indigd, met een uitslag die zonder meer verdiend is!!!!. Mannen bedankt voor een spannend potje voetbal.

Groeten Anja Ruiter, Greet bedankt.