jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

17-12-2000 De Blesse 5 - MSC 6 uitslag: 1 - 1

Deze laatste wedstrijd voor de winterstop was naar mijn mening een wedstrijd met de "nodige" ergernis, en een tekort aan spelers. We vertrokken naar de Blesse met precies elf spelers, waarvan 1 gast die nog uit z'n slaap is gehaald, om onze mannen te kunnen versterken, Bert bedankt, daar kunnen enkele M.S.C. 6 spelers een voorbeeld aan nemen, (wie de schoen past......). Want na de feestavond van M.S.C hadden sommigen de warming-up al gehad en speelden, anderen verkozen in bed te blijven. Al op weg naar de Blesse met nog enkelen vooruit rijdend had onze keeper Hendrik zo'n zin in koffie dat hij al op het sportveld van Willemsoord stond geparkeerd, nog net niet in de kantine. We moeten toch echt in de Blesse voetballen.

Maar goed door alle op onthoud begon de wedstrijd om 10.10 u, en was Greet vrijwillig verplicht te vlaggen, maar een toeschouwer was zo vriendelijk dit op zich te nemen. Na 15 min spelen had Aaldert kans op doel, jammer over. De tegenspelers kregen na 20 min spelen een doelpunt mee door een toevallige speler op de goede plek, Hendrik verrast, 1- 0. Daarna nog een kans voor de Blesse, maar Hendrik stond zijn mannetje. Beide helften van het veld werden goed benut, en het voetbalspel ging gelijk op. Jacob had nog een kans op doel maar te zacht. Op een een of andere manier kwam het niet tot scoren en gingen we met 1- 0 de rust in.

Na rust ging het spel verder als voorheen, maar dit veranderde met de minuut. Ondergetekende weet niet wat er tijdens de rust gezegd of gebeurd is maar de gemoederen liepen gaande weg hoog op, ergernis over en weer. Een speler van de tegenpartij had commentaar op de leiding en werd na een opstandje met rood van het veld gestuurd, en er moest met man en macht gepraat worden om weer een beetje tot voetballen te komen, na nog wat nodige scherpe opmerkingen was de rust enigszins wat wedergekeerd. Hoewel volgens ondergetekende, de spelers stuk voor stuk een koude spons nodig hadden om af te koelen,  tjonge, tjonge. Maar een ieder  was weer bezig met voetballen wat resulteerde in een mooi lobje van Harry 1- 1. Verdiend! Na nog zo'n 10 min. over en weer spelen werd het eindsignaal gegeven. Spelers bedankt voor deze ervaring rijker op voetbalgebied en ik weet dat het ook anders kan. Het leek wel een beetje op de t.v. serie All stars (van M.S.C.). Ook de spelers die om wat voor reden dan ook niet kwamen opdagen, bedankt!!!.

Rest mij nog om namens de leiders Wim en Greet en verslaggevers ondergetekende en Jacob een ieder goede kerstdagen en een gezond sportief 2001 toe te wensen.

Groeten Anja Ruiter.