jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

08-10-2000 MSC 6 - Zuidwolde 6 uitslag: 0 - 11

Vandaag moesten de mannen van M.S.C. het rooien zonder de vaste keeper Hendrik die nog aan het logeren was in België, dus nam Patrick Soer zijn plaats onder de lat over, deze keepte overigens bepaalt niet onverdienstelijk, dat mag wel even gezegd worden.

Tegen Zuidwolde voetballen staat niet bepaalt in de top tien, maar toch ga je d'r als team voor, zo ook vandaag. Na ongeveer 24 min. lang niet slecht voetbal kreeg de tegenstander een kans op doel die er, ondanks Patrick's uitgestrekte arm, via de vingertoppen inging  0- 1. Na ongeveer 35 min. werd er vanuit een hoekschop weer gescoord door Zuidwolde waardoor de stand op 0- 2 kwam. Toen leek het er even op dat de voetbalgoden ons beter gezind raakten, want Henk Koezen kreeg de bal mooi op de schoen ,maar raakte helaas de lat, jammer,  jammer. In de laatste min. van de eerste helft kreeg de tegenstander nog een kans en gingen de mannen van M.S.C. met een 0- 3 stand , en een redelijk gespeelde 1ste helft de rust in.

Na rust en twee wissels leek het er op dat de mannen van het zesde de moed volledig hadden laten zakken want Patrick kreeg het zwaar te verduren, binnen 10 min. kreeg hij  3 doelpunten om de oren waartegen hij zich met hand en tand verzette,maar dit mocht niet baten, de stand kwam op 0- 6. Ook het volgende tegendoelpunt liet niet lang op zich wachten na een fout in de achterhoede, die als een man "op de plaats rust" oefende en de tegenstander vrij spel gaf 0- 7. Door de grote achterstand en waarschijnlijk de vermoeidheid, ontstonden er over onderling opmerkingen op het voetbalspel, waarna Jan Sikkema "karakter" toonde door het veld en z'n team te verlaten. Grote klasse Jan. Na deze toch wel vervelende aftocht, en tien man ging het spel verder en het leek erop dat M.S.C. enigszins wakker was geschrokken. Ze speelden de laatste 20 min. nog voor wat ze waard waren, helaas mocht dit niet baten, want met de smaak van overwinning toch al in de mond, scoorde Zuidwolde nog vier keer. Tot overmaat van ramp moest het zesde de laatste 5 min. met 9 spelers verder, want Jacob Ruiter kreeg een aanslag op z'n herstellende enkel te verwerken, omdat hij te lang aan de bal was volgens de tegenstander. Deze strijd was gestreden en helaas verloren, eindstand 0- 11.

P.S. Jan Sikkema heeft aan de leiding laten weten dat hij niet langer deelgenoot wil zijn van M.S.C.6.
Groeten en tot volgende week Anja Ruiter.