jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

17-09-2000 Kuinre 3 - MSC 6 uitslag: 11 - 0

We vertrokken op tijd met te weinig fitte spelers. Een krappe 12 man en 2 jonge gastspelers.
In de veel te kleine kantine bij Kuinre werd de balans opgemaakt:
> 2 oude blessures bij Ari Blokland en Hans Stam.
> 2 fitte herstellende spelers namelijk, Willem Vellinga en Wubbo Veldman.
> 2 blessures van vorige week bij het gemene Zuidwolde 8 namelijk, Jacob Ruiter en Henk Vuyk. Geen vrij volgende week maar een ingelaste thuiswedstrijd tegen WZS uit Sneek. In Kuinre was het een donker en miezerig weertje. Toen de meesgereisde begeleiding ging zitten was het zowaar droog.

Het verslag:
De 1e helft was ver beneden de maat. Dit was het zelfde probleem als vorige week, maar Zuidwolde 8 is beter dan Kuinre, dus onze tekortkomingen kwamen pijnlijk aan het licht: geen zelfvertrouwen door te veel spelers, hierdoor geen goede passing, verkeerd opstellen en weinig lopen zonder bal.
Het gevolg na 3 minuten 1 - 0 achter en na 20 minuten spelen staat er al een 5 - 0 op het scorebord. Na 25 minuten een heuse en goede aanval, deze werd door Kees Witteveen nr.? net gemist, maar Kees traint tegenwoordig ook, dus dat komt wel goed. Na 27 minuten verlaat Wubbo Veldman nr 11 het veld, is nog lang niet de oude, maar is er  toch. Kayan van Zanden is de vervanger en valt goed in, hij kreeg binnen de minuut een kans maar schrok hier zo van dat hij hem niet kon benutten, jammer. Dit gaf wel weer goede moed. De goed keepende Henk slot verslikt zich in de 32 min. 6 - 0. en 3 minuten later  7- 0. Vlak voor de pauze haalt Jan Soer nr 6 de bal van de doellijn (zoals van ouds Jan, dit gaat de goede kant op) dit scheelde een tegengoal. Henk Koezen nr ? kopt strak in en maakt bijna de 8 - 0 maar Henk (Doedek) redt met een reflex.

In de pauze werden verse spelers ingebracht. Patrick Soer verving Louis van Zanden en Aaldert Baaiman nr 16 werd vervangen door Dick van den Hof nr 20. Willem Velinga nr 13 werd de assistent-scheidsrechter. Het spel was van een hoger peil en we kwamen een beetje in ons ritme.
Dit werd verstoord door de spits van Kuinre die, als hij trainen wil ook in het 1e terecht kan, volgens de technische staf van Kuinre, 2 keer gescoord  8 - 0 op  het telraam. Vervolgens valt Kees uit met een liesblessure en wordt vervangen door Willem Vellinga. De nieuwe assistent-scheidsrechter werd Wubbo Veldman, die na het douchen weer wat lucht heeft gekregen. Dick van den Hof haalt de bal schitterend van de doellijn, maar dat mocht niet met zijn arm!?. Helaas een strafschop. De oudste speler van Kuinre (achter in de 50) zeer beheerst in geschoten 9 - 0. Weer een kans voor Adriaan Brinksma nr 17, weer net naast. De aanvallers van Kuinre deden het voor de laatste keer aan ons voor, de eindstand 11 - 0.

Tijdens het douchen en om kleden werden de frustraties langzaam aan weggespoeld. En na de nodige dorstlesser  wordt er weer naar  de training en de volgende wedstrijd uitgekeken. Hopelijk zijn de geblesseerden zondag weer fit  en enkele afwezigen weer beschikbaar, zodat het niveau weer op een winnend peil komt, en het plezier weer een hoogte punt bereikt.

De selectie en technische staf  hoopt en verwacht volgende week als er voor het eerst thuis gespeeld wordt, toch ruime aanwezige steun van het thuisfront. Gezien de prestaties kunnen we deze wel heel erg goed gebruiken.

Dus tot komende donderdag op de training en tot zondag op het voetbalveld.
Jacob