jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

11-05-2008 Dwingeloo 5 - MSC 6 uitslag: 1 - 7

Deze zondag moesten de mannen onder een brandende zon en hoge temperaturen  de punten halen bij Dwingeloo, om in de race voor het kampioensschap te blijven. Gebrand om te winnen, waren de mannen tijdens de warming-up redelijk rustig, of heet dat super geconcentreerd?? Afijn de strijd nam een aanvang en vanaf de eerste min. werd duidelijk dat de mannen een eventuele overwinning niet cadeau zouden krijgen.

Na 6 min. spelen kwam een tegenspeler, door een niet al te oplettende achterhoede heen vrij voor de keeper, werd door een lage bal gepasseerd, waardoor er tegen een 1-0 achterstand aangekeken werd. Maar door een vrije trap kon even later gastspeler Gert snoeihard en onhoudbaar de gelijkmaker op het bord zetten en lag de wedstrijd weer helemaal open. In de 36ste min kon Henk-Jan vanuit een hoekschop door een verkeerde actie van de keeper, met een hakkie? de 1-2 scoren. Daar moesten de mannen het van hebben, af en toe door foute inschattingen van de tegenstander proberen te scoren, want het leek af en toe wel een gevecht der titanen, er werden veel dingen toegelaten, handen, ellebogen kwamen op plaatsen waar ze normaal gesproken niet horen in een voetbalwedstrijd en het leek erop dat de scheidsrechter het allemaal niet kon overzien. Tijd voor rust.

De welverdiende thee was binnen en de peptalk ook, de mannen waren nu aardig spraakzamer dan voor aanvang van de wedstrijd, de winst leek binnen handbereik. In de 48ste min. werd er wat gepingeld voor het doel van de tegenstander,  veel voeten, gelukkig kon Jacob in een knieval de bal nog net een zetje geven en scoorde zo de 1-3. Zo'n 6 min later kon Gert vanuit een rebound en mooi samenspel met Arjan de 1-4 op het bord zetten. Even later deed Arjan er nog een schepje bovenop door de bal goed te raken en de 1-5 was een feit. Het leek Arjan schijnbaar nog niet genoeg, want hij zette de 1-6 ook achter zijn naam. Freddy zag in de 79ste min. zijn kans op scoren waarheid worden, door een wiskundig berekend vrij schot de belande in het net, en de 1-7 was een feit. Deze wedstrijd was het wel een kunst om heel te blijven. Eelco zat al geblesseerd (oud euvel) langs de lijn,  Henk-Jan kwam geblesseerd van het veld af, waardoor Willem, die wat later was aangekomen om de gelederen te versterken,kon meevoetballen. Er werden nog enkele kansen gecreĆ«erd, maar de 1-7 bleef onveranderd.

Mannen ondanks de blauwe plekken, schaafwonden, verdikkingen enz, hoop ik volgende week een kampioensteam te zien!!! Ondergetekende is er in elk geval bij.

Groetjes,
een voetbalvrouw.