jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

06-04-2008 MSC 6 - RKO 3 uitslag: 3 - 1

De volgende kraker stond ons te wachten, RKO uit Rutten thuis. Nog niet vergeten de uitwedstrijd tegen Rutten, daar werd een heel zwaar bevochten 2-2 weggesleept. Dus we waren gewaarschuwd om gelijk vanaf de eerste minuut scherp te zijn. De zon scheen en er stond een straffe wind. Met Douwe en Henk Jan op de reserve bank gingen wij van start.

Het ging gelijk op tegen een stuk jongere RKO al vond ik ons sterker en kon het niet lang uitblijven voor de echte kansen kwamen. En die kwamen er, Jacob werd door Eli super vrijgespeeld maar deze vond het handiger zijn voet op de bal te zetten i.p.v. er tegen aan. Wij kregen de overhand op het middenveld met iedere keer een opkomende Eli en Fred konden zij het met een paar afstand schoten proberen maar dat dit niet makkelijk is ondervonden zij aan de lijve.  Een strakke voorzet van Josca werd zeer vakkundig door Fred bij de 2e paal binnen gewerkt, 1-0 en verdiend.

Na lovende woorden in de rust dat we goed bezig waren met z`n allen, zouden we eerst niet gaan wisselen en het nog even met deze 11 aanzien. Maar er was nog niet koud afgetrapt of RKO scoorde na een snelle aanval 1-1 dat was een domper. Maar de mouwen werden weer wat extra opgestroopt en wij zetten de aanval weer in. Beetje bij beetje kregen wij weer grip op de wedstrijd. Henk Jan was er in gekomen voor Louis hierdoor ging de sterk spelen Jarno op de plek van Louis. Ik nam de plek van Jarno in en Henk Jan in de spits. Wij waren weer sterker en dit resulteerde in de 2-1 voorsprong. Ik speelde Fred aan op de 16 meter gebied deze passeerde in de loop 1 man en haalde verwoestend uit, dit gaf ons weer lucht. We gingen iets makkelijker voetballen. Bert iets te makkelijk, hij stond de gehele wedstrijd scherp te verdedigen maar kopte een terugspeel bal wel heel zacht naar Will, onze goalie, deze werd onderschept door een speler van RKO maar schrok van zijn kans en schoot de bal te gehaast naast. Diep in de 2de helft werd Henk Jan de diepte ingestuurd hij omzeilde de buitenspelval van RKO heel netjes en ging alleen op de goal van RKO af. Iedereen hield zijn adem in dit was de kans om de wedstrijd op slot te gooien met 3-1. Hij maakte een beweging naar rechts iedereen dacht nu zoekt hij de verkeerde hoek, de keeper ging met hem mee, maar zoals een echte spits dat alleen kan schoof hij het leer vakkundig onder de keeper door het net in. Gelukkig deze 3 punten konden ons niet meer worden afgepakt en deze punten hebben we nog heel hard nodig voor het behalen van de fel begeerde cup die nu toch week voor week wel heel dicht in buurt komt.

Volgende week Alcides thuis en deze wedstrijd zie ik persoonlijk met een gerust hart tegemoet. Wij strijden voor iedere meter wij helpen elkaar waar een ander een steekje laat vallen. Voorin wordt 90 min. lang gezwoegd om maar die ene kans en achterin wordt alles gedaan om te zorgen dat er geen tegendoelpunten vallen. Dit kan alleen maar een kampioensploeg zijn.

Mannen tot zondag.
Groet Arjan.