jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

30-03-2008 MSC 6 - SC Emmeloord 7 uitslag: 2 - 2

Na het slechte weer van gisteren, was het vandaag droog en konden we eindelijk tegen de heren uit Emmeloord spelen. Ze hebben 4 verliespunten meer dan ons, dus was dit een cruciaal duel. We gingen voor de winst, waardoor we wat meer wat meer lucht krijgen met de laatste reeks top wedstrijden. Emmeloord moest winnen om dichter bij te komen. Beide leiders starten met hun tactisch "beste" team en hoopten op het goed uitpakken van deze tactische aanpak.

De goed fluitende Ezau gaf het start signaal van de kraker van de week. De gasten hadden de eerste helft de overhand en creëerden dan ook de meeste kansen. Gelukkig was het de uitstekend keepende Wil, die ons in de wedstrijd hield met een aantal uitstekende reddingen. De tegenstanders waren sneller, feller en hadden vaker de tweede bal. Arjan ging eruit en Alwin kwam erin. Na drie kwartier was het tijd voor de pauze, in de pauze kwamen er nog een paar supporters aanlopen, ja inderdaad, de zomertijd vergeten!!  De geheime tactische zet na de rust pakte goed uit, en dat houden we voorlopig ook geheim.

Na de pauze veranderde het beeld. We speelden wat feller, kwamen in de wedstrijd en creëerden enkele kansen. De spanning was nog steeds te voelen en de scheidsrechter bleef goed fluiten. Na ongeveer 20 min. kwamen we op 1-0 door Henk-Jan. Douwe "de tank" kwam vrij voor de keeper, schoot de bal langs de keeper maar kwam er zelf niet meer langs, Henk-Jan dus wel. Henk-Jan ging vijf minuten later naar de kant en mocht Jacob het de verdediging  moeilijk gaan maken. Onze voorsprong werd door Emmeloord omgezet,en werd drie minuten voortijd in een 1-2 voorsprong omgebogen. Gelukkig was de veerkracht van MSC goed, er werd nog steeds geknokt. Dit leverde vlak voor tijd de gelijkmaker op, Eelco wist de keeper te passeren en kwam er 2-2 in de boeken te staan. We waren moe gestreden en genoten van het biertje in de kleedkamer.

Het verschil in punten blijft het zelfde en Alcides is de lachende derde. We hebben het nog steeds in eigen hand, maar hebben wel een zwaar programma. Als we zo doorgaan kan de Antaris boot worden besteld en kan de platte kar worden vervangen. We willen uiteraard Wil bedanken voor zijn goede keeperswerk.

tot volgende week,
Jacob

Verslag Emmeloord