jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

25-11-2007 RKO 3 - MSC 6 uitslag: 2 - 2

Guur en koud was het hier op de zeebodem een geschatte 2.5m beneden ANP. Straf en een beetje snijdend blies de wind in de lengte as over het veld waar wij de eerste helft tegen in moesten. Wij waren gekomen om onze zegetocht voort te zetten en weer een driepunter mee naar huis te nemen.

Na een minuut of 5 spelen leek het al de goede kant op te gaan. Jan S. onderschepte een bij de laatste man van de borst afstuitende bal en punterde het leer tussen de benen van de jammerlijk graaiende doelman door. Om onbegrijpelijke reden werd gevlagd voor vermeend buitenspel en om die reden het doelpunt geannuleerd. Wegens een keeper vacature stond Pouwel S. deze maal niet onverdienstelijk onder de lat al moest hij er wel een beetje aan wennen dat de bal rond was. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam RKO op voorsprong door een kopbal en was het vissen geblazen voor Pouwel. Net voor de thee was het Douwe E. die ons langszij bracht en de `equalizer` op het scorebord bracht. Na net even eerder nog een vrije trap gemist te hebben was het deze keer dus wel raak. Prachtig om het talent van Douwe in de setting van ons team te zien opbloeien tot een van de steunpilaren van ons team. Hulde!

Na 6 minuten in de tweede helft kwamen wij opnieuw goed weg en ontsnapten we aan een achterstand toen Pouwel de bal van zijn borst liet kaatsen. De aangesnelde RKO spits wist zich met de hem geboden kans zo snel geen raad, waarna onze kiepwagen zich alsnog op het leer wierp. Goed werk. Daarna was het Henk Jan M. die met een frivole actie twee, drie man passeerde en een meter voor de achterlijn alsnog met een droge, strak diagonale knal het net aan de andere kant van het doel deed bollen. Zeer beheerst 1-2. Lof! Op dat moment hadden wij de wedstrijd niet meer uit handen mogen geven. Echter door allerlei gehannes en geharrewar raakte Jos B. zijn man kwijt die met de bal aan de haal ging en gecontroleerd tussen de benen van Pouwel de stand op 2-2. Totale deceptie? Nee. Nodig, nee ook niet. Wij gaan vrolijk verder! Oja.

Tot in de late uurtjes werd er nog piraten muziek gehoord uit een kroeg in Schoterzijl. Ik heb de mannen nog verhaald over de tijden toen de Zuiderzee hier tegen de dijk klotste en mijn overgrootvader als Karveelschipper voer met turf naar Amsterdam. Daar was het weer voor, net als voor de verhalen van de slager uit Kuinre die bij ons aan de stamtafel zat. Hij verhaalde over het lijk dat beneden onder aan de dijk uit het ijs werd gehakt in 92. Dat was lang na de schemer was ingevallen en de Beerenburg op tafel stond naast Jarno met een accordeon. De gordijnen gesloten en de blinden neer, men duld hier geen pottekijkers!

Uw rapporteur
Theo van Duivenbode

Was het nou Sinterklaas of zwarte Piet die roet in het eten gooide.