jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

28-10-2007 MSC 6 - Blankenham 2 uitslag: 9 – 3

Vandaag thuis tegen een voor mij onbekende ploeg. Na een uur langer hebben geslapen door nieuwe wintertijd, waren we met Paul, een nieuwe gelegenheids keeper, klaar om op het met zand gevulde grasmat te starten.

De scheidsrechter floot voor het begin, die we gretig begonnen. Na ongeveer zes minuten stoomde onze tank met de naam Douwe op. Hij liep vanaf de middenlijn door de hele verdediging heen en maakte de openingstreffer (1-0) We hielden de druk er goed op en kregen enkele mooie kansen, waaronder een kopbal van Jacob. De kopbal werd door de keeper nog maar net aangeraakt waardoor deze op de lat belande. Na 23 min. voetballen wilde Jan met een mooie beweging de keeper passeren, maar helaas keerde de liggende keeper de bal net genoeg. Onze tank D. liep weer door de verdediging maar nu belande de bal op de paal. Henk-Jan was attent en tikte de bal in de rebound binnen. Een min. later maakte dezelfde Henk-Jan zijn tweede treffer en stond het 3-0. In de 30e min. schoot Jan perfect in, maar wist de keeper er nog aan te komen en bleef het 3-0. De zieke Bert werd gewisseld, Eelco kwam erin. In de 34e min werd er door de gasten gescoord en stond het onverwachts 3-1. In de 40e was er een hele mooie aanval en wist Jacob in de rebound te scoren en stond er een 4-1 op het bord. Een min. later werd er weer een tegendoelpunt geïncasseerd. 2 min. later was het weer raak, een bal vanaf rechts was erg lang onderweg en viel precies achter de verdediging. Hier stonden Henk-Jan en Jacob klaar om de bal op te vangen. Henk-Jan raakte gelukkig de bal niet aan, waarna Jacob de keeper wist te passeren en de 5-2 op het bord. Door een inmiddels bekende beweging van Douwe werd het 6-2. Pauze, dus thee tijd.

De tweede helft begonnen en na vijf minuten spelen zag het publiek een mooie snelle aanval over links en ronde Henk-Jan het goed af en stond het 7-2. In de 57 min. zette Henk-Jan de bal voor en kreeg Eli een duw in de rug. Hierdoor raakte hij de bal met zijn voorhoofd, waarna de bal in het doel verdween. Het publiek stond op de banken met deze stand van 8-2. Het spelbeeld veranderde het leek wel of iedereen wilde scoren. Het samenspel was een beetje weg. Toch was het Henk-Jan, die door een fout in de verdediging wist te scoren en de 9-2 op het bord liet noteren. De laatste goal was voor de gasten zij wisten in de 85e min. de eindstand van 9-3 in de boeken te krijgen. Na het laatste fluitsignaal konden we ons opmaken voor de derde helft en werd met moeite de pot leeggemaakt.

Zondag uit naar Alcides, altijd moeilijk.

Groetjes,
Jacob

Verslag Blankenham - Wedstrijdfoto's