jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

07-10-2007 Veno 4 -MSC 6 uitslag: 2 - 4

MSC 6 ( veteranen ) zetten overwinningsmars door.

7 Oktober 2007 Veno Vollenhove altijd lastig uit , op deze zon overgoten zondagmorgen moesten wij aantreden tegen Veno 4. Op het bij-veld moesten wij ,enigszins gehavend, aantreden tegen Veno. Op de afwezig lijst stonden Eli, Guus Hedze, Jan en Jan. Maar met onze nieuwe aanwinst Douwe, weggekocht bij Drogteropslagen . Met een blik op de tegenstander wisten wij dat dit geen makkelijke morgen zou worden. Veno heeft n.l. een mix van jong en oud.

Wij startten gretig aan de wedstrijd en konden direct Veno terugdringen tot hun eigen helft. Na een paar venijnige aanvallen waar net steeds de eindpass niet goed aan kwam ronde Arjan Zomerdijk een halve voorzet van Freddie Westra fraai af in de 10e min. Hij twijfelde geen seconde en met een halve draai vloog de bal onhoudbaar voor de goalie van Veno in de rechter hoek strak naast de paal. Wij bleven doordrukken al kwam Veno er iedere keer ook handig door maar dit werd steeds vakkundig op gevangen door het in de eerste helft sterk verdedigende duo Buurman en Buurman ( Josca en Douwe ). Wij bleven doorgaan met fraai voetbal tot soms zeer goed en sterk voetbal. Na een schermutseling in het 16 meter gebied van Veno kwam de bal bij good old en zeer koelbloedige Jos Botter terecht, ja u leest het goed helemaal op zijn leeftijd van de rechtsback positie mee in de aanval waar een iedere van ons de trekker veel te gehaast zou overhalen, en hard zou overschieten, maar hij niet en met al zijn ervaring wist hij op dat moment zo rustig te blijven als een ijskoning(in) en schoot zonder enige emotie de bal hard in de touwen 2-0. En dat wij niet alleen 10 profs in het veld hebben rondlopen maar ook een goalie van formaat in Puf Deddy hebben bewees hij in de 40e minuut toen onze verdediging even op het verkeerde been werd gezet en een aanvaller van Veno alleen op onze goalie afging, Puf Deddy bedacht zich geen seconde had alleen maar in zijn achterhoofd dat zijn team de longen uit hun oude lijf renden en hij meestal hangend tegen de paal de wedstrijd volgde hij zich nu onsterfelijk kon maken. Hij gooide zijn hele lengte en let op dat is echt wel 1 meter 20 op hoge hakken voor de bal en had een redding in huis waar ze smiddag op Ezinge tijdens de wedstrijd van het eerste nog lang over na hebben gepraat.

Rust en dan de thee dat is een lust want dan komen de 13 bondscoaches weer aan het woord de 1 weet het niet beter dan de andere hoe wij het moeten aanpassen en de overwinning kunnen veilig stellen. 2 man kwamen er vers in en alhoewel deze het in de rust precies konden vertellen hoe het anders moest pakte dit geheel anders uit. Koud in het veld scoorde Veno uit een corner 1 tegen 2 deze beste man sprong maar wat in de lucht had zijn ogen dicht wist in het geheel niet waar en waarom hij dit deed maar de bal kletste tegen zijn achterhoofd tegen de touwen achter Puf Deddy. De mouwen werden opgestroopt enige gemopper vanuit de voor naar de achterhoede en er werd weer afgetrapt. We konden net zo goed blijven staan want een Veno speler kreeg van freddy Westra een weggewerkte bal precies waar hij hem zou willen hebben recht op zijn pantoffel en met een streep wist hij de bal weer achter onze zo sterk keepende keeper te krijgen. Dit was de druppel als 1 team stonden wij achter elkaar en het kon niet zo wezen dat wij hier 2 kostbare punten zouden gaan verspelen (wij hebben inmiddels de bolderkar al gereserveerd voor het kampioenschap) Er werd gewisseld en de kilometervreter Eelco kwam er in en het begon direct weer te lopen aan onze kant. Het is al om bekent dat Henk Jan Meijer 16 opgelegde kansen nodig heeft om er 1 van te kunnen scoren . En dat was vandaag ook niet anders door eerst al eens een halve omhaal die halverwege in de actie al helemaal verkeerd ging kreeg hij kort daarop een voorzet vanaf de rechter kant die gewoon niet was te missen moet eerlijk toegeven hij deed alles goed stond goed liet de bal eerst op de grond stuiteren om hem dan heel beheerst in het lege doel te werken maar u raad het al dit moest natuurlijk met alle het geweld van de wereld gebeuren en ook nog met links dus ver naast en er werd al gesproken over een vaste wissel voor de volgende wedstrijd. Maar Henk Jan kennende hielp hem zelf over dit dode moment heen en scoorde vlak daarop uit een onmogelijke hoek de oh zo belangrijke 2 tegen 3 voor ons. Nu konden wij de wedstrijd beheerst gaan uitspelen Josca van de Berg werd nogmaals gelanceerd en ging met een nieuw persoonlijk record op de 100 meter er als een pijl vandoor maar werd hardhandig onder uitgehaald. Dit had een rode kaart moeten wezen omdat het een doorgebroken speler betrof alleen Arjan kon zich zo als hij het alleen kan met de keiharde kreet SCHEIDS mateloos over opwinden het werd een vrije bal voor de Meppelers. Langzaam liep de wedstrijd tot een eind en moest Eelco die geloof ik welgeteld 13 km gedurende de wedstrijd heeft gerend van zich doen spreken hij krulde de bal direct via een super treffer vanaf de corner stip direct achter de goalie van Veno. 2 tegen 4 deze overwinning was binnen en wij sleepten 3 zwaar bevochten punten mee naar Meppel.Op naar de volgende match Wacker ,uit, 21 oktober en u weet het Wacker uit is altijd lastig.

Groet,
Arjan Zomerdijk