jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

23-09-2007 Havelte 3 - MSC 6 uitslag: 2 - 4

MSC 6 Zet overwinningen reeks voort op prehistorische grafakker.

Ideaal voetbal weer en een buitengewoon positieve stemming waren kenmerken in de wedstrijd tegen Havelte 3 op Sportpark de Meerkamp gelegen naast de ozo bekende berg die zo'n prachtig uitzicht biedt over de regio Steenwijk en omstreken.

Van meet af aan was duidelijk dat het gif in de angel van de Havelder voorwaartsen niet van een dodelijk soort was, al liet het zich in eerste instantie niet zo aanzien, na twee maal in de eerste helft door een paar knullige afzwaaiers op achterstand gezet te zijn. Na in de 19de minuut op 1-0 achter te zijn gezet was het Ely die een minuut later de gelijkmaker al weer noteerde door een, op de keeper afketsende, rugbyachtige bal kordaat over de achterlijn in het doel te deponeren. Ondanks ons strategisch en technisch overwicht was het echter Havelte die met de 2-1 aan een voor ons wrang bakkie thee ging. Een lob daalde in het verlengde van de zonnestralen vanaf grote hoogte neer vlak onder de lat maar achter onze keeper Danny die de beloofde maar niet gekregen zonnebril van "Nico's brillen" best had kunnen gebruiken.

Dat ons aankoop beleid vruchten begint af te werpen bleek uit een aantal acties van onze nieuwe forward Jan Padding die via een op maat gesneden voorzet Arjan in stelling bracht die op kinderlijk eenvoudig wijze de 2-2 aantekende op het gloednieuwe door de Johannes Post kazerne gesponsorde WIFI score bord. Geleidelijk aan wordt het verzet van de Hunebedbouwers minder en de nazaten van de Trechterbeker cultuur geven geleidelijk hun verzet op. Na meer dan een uur voetballen slaagt Jarno erin de door de grasmat heen stekende potscherven en vuistbijlen te omzeilen en de bevrijdende 2-3 voor zijn rekening te nemen. Vreugde alom! Daar bleef het vooralsnog niet bij. In de slot fase soleerde wederom Jan Padding door het lam gebeukte Havelter ministerie van defensie om zijn vooralsnog onbekende transfer som waar te maken, zowaar 2-4.

Tot in de late uurtjes werd deze 4de overwinning op rij gevierd met de mee gereisde supporterschare waarbij nog gezegd kan worden dat het deze week niet tot ongeregeldheden kwam. Zulks in tegenstelling tot vorige week toen in de nacht van Zondag op Maandag leden van ons gezelschap de kapsalon van Jenny in Ruinerwold zijn binnen gedrongen. Hiervan kunnen wij nog een fikse schadeclaim kunnen verwachten!

Uw Rapporteur - Bennie Muller