jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

16-09-2007 MSC 6 - Ruinerwold 5 uitslag: 3 - 1

MSC 6 op stoom!

Het was een sprankelende zonovergoten dag op sportpark Ezinge en de ochtend dauw lag bijkans nog als een kortharige donsdeken over het hoofdveld. Een grasmat die er eigenlijk om smeekte om genomen te worden in al haar onbespeelde maagdelijkheid. De spanning bij ons team dat er iets te nemen viel was ook al duidelijk te proeven in de kleedkamer waar de eerste spelers al ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd aan het warm lopen waren op de bijvelden van onze zusterverenigingen. Uw rapporteur kwam zoals gewoonlijk pas 5 minuten voor het startschot opdraven vanwege vaste gewoonlijke zaterdagnachtelijke beslommeringen waar overigens best wel begrip voor bestond.

Het door kapsalon "Jenny" gesponsorde Ruinerwold 5 maakte na het openingsfluitsignaal van de correct fluitende Scheidsrechter Hoevenberg uit de Lute Hagedoorn Straat in Meppel nou niet de indruk zich al te gewillig naar de slachtbank te willen laten lijden. Ten minste in de begin fase! Te meer door en getuige van het aantal kinderwagens langs de lijn beleefd de ploeg van trainer Snieder een buitengewone vruchtbare periode wat in de 27ste minuut resulteerde in een uiterst slemielig doelpunt en dus een 0-1 voorsprong. Toen Jenny en haar kapperspersoneel door de scheids van het veld waren verwijderd en met hun kinderwagens achter de omheining hadden plaats genomen werd er al snel door MSC 6 uit een ander vaatje getapt en bleek dat Ruinerwold boven zijn stand leefde. Langzaam werden de rapen voor de pauze toch nog gaar gekookt en kwam de MSC 6 machine op stoom. Na een ware belegering van het Woldse doel en talloze schampschoten uit de meest onmogelijke standen en het missen van enkele 100% kansen wist Arjan het net dan toch twee maal te doen bollen respectievelijk in de 27ste en 39ste minuut.

Na de thee en gebruikelijke peptalk doorspekt met inspirerende bespiegelingen van diverse individuen kwam ons team gesterkt uit de catacomben. Toch moest het nog tot de 72ste minuut duren voor Henk Jan de boys uit de kapsalon van Jenny de finale doodsteek wist toe te brengen. Een doelpunt waarvan, ook na uitgebreide video en hehalings analyse, nog steeds niet duidelijk is hoe het eigenlijk gescoord is. Typisch een doelpunt uit de doos van Henk Jan maar hij telde. Langzaam vloeide het laatste leven uit het team van onze tegenstander weg, de kracht, de energie alsmede het talent ontbrak bij de tegenstander om nog iets aan de opgelopen achterstand te doen.

Gefeliciteerd!
Uw rapporteur!
Tonny Pronk