jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

02-09-2007 MSC 6 - Dwingeloo 5 uitslag: 3 - 0

Vandaag de eerste wedstrijd van het vernieuwde en verjongde 6e.

In de kantine werd er verzameld en gekeken of er nog een geschikte keeper te vinden was. Helaas geen echte keeper te vinden. De gelegenheidskeeper werd Deddie, die wat hij moest doen,  goed deed. Maar nu loop ik op het verslag vooruit. Voor het begin werden er nog even foto's gemaakt voor op de site.

De zon scheen lekker bij de aftrap op veld 11 een prima grasmat. Na een aantal aanvalsgolven zag het spel van MSC er verzorgt uit. De gasten hadden niet veel in te brengen en bracht de goed spelende verdediging niet echt in de problemen. Tijdens één van de flitsende aanvallen werd er van rechts voorgegeven en schoot Henkjan strak in. De keeper kon er niets meer aan doen en zo stonden we voor de eerste keer dit seizoen voor 1-0. De kansen bleven komen zo kwam van links een bal, die Alwin in een spectaculaire duik over kopte. MSC bleef lekker spelen, maar de verlossende 2-0 bleef uit. Het samenspel was goed verzorgd ondanks de nieuwe gezichten met de nieuwe namen, die daarbij horen.. Het was inmiddels tijd voor de welverdiende thee.

In de pauze werd duidelijk gemaakt dat een snelle 2-0 de tegenstander zal breken en we zeker zouden winnen. We begonnen dus vol goede moed aan de tweede helft, waar Deddie bleef keepen. En er werd weer afgetrapt. We bleven aanvallen en bouwden regelmatig leuke aanvallen op. De 2-0 kwam op het bord doordat Henkjan een perfecte bal gaf op Jacob, die deze netjes afrondde in de verre hoek. De tijd verstreek en het middenveld dat erg hard werkte en vele meters maakte raakte wat vermoeid waardoor  Dwingeloo wat vaker in de aanval ging. De genade slag kwam door Jacob's 2e doelpunt. Op de 16 meter kreeg Jacob de bal in de voet draaide en kon de bal meegeven aan Eelco. De keeper dacht dit ook maar werd verrast, Jacob schoot de bal langs hem heen 3-0 De strijd was gestreden en de punten bleven in Meppel. De wedstrijd werd zonder problemen uitgespeeld. Een prima resultaat voor het nieuwe 6e.

Dit alles werd gevierd met een verdient biertje, voor de een was het buiten, voor de ander in de kleedkamer en voor mij onder de douche. Hij smaakte prima en naar meer.

Op naar Emmeloord, altijd lastig.
Jacob