jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

15-10-2005 Vitesse'63 F3 - MSC F4 uitslag: 2 - 5

De gastheren van deze week stonden op de derde plaats. Hierdoor vertrokken we hoog gespannen naar Koekange. Deze belangrijke wedstrijd, zette onze top coach Marco (nee, niet die van Oranje maar van het veel belovende MSC F4) aan het denken. Hij zette een uitgebalanceerd team in elkaar. We zagen allemaal gespannen gezichten, want dit kon wel eens een hele moeilijke pot worden.

Na de aftrap werd dat wel duidelijk, want Vitesse'63 liet er geen gras over groeien en ging volop in de aanval. De druk was groot en duurde te lang want binnen vijf minuten werd Keeper Justin door een onthoudbare en zeer hoge bal gepasseerd. Nu stond er 1-0 op het bord. We waren wakker en gingen in de aanval opzoek naar de gelijkmaker. Zoals de meeste tegen goals worden deze veroorzaakt door het uitverdedigen door het midden. Zo ook vandaag, Björn speelde verkeerd breed, Justin schoot verkeerd weg, de gastheer zei dank je wel en zo stonden we op 0-2. Een achterstand van twee nul wegwerken was al eens eerder gedaan, dus in de aanval. Roy en Remco vonden de keeper op hun weg. De aansluiting was in de maak, want na een mooie aanval speelde Remco op Maaike en die maakte keurig en verdient de 2-1. MSC nam het heft in handen en bleef aanvallen waarbij Jeroen tot onze vreugde de 2-2 op het bord zette. Het was tijd voor de tactische aanwijzingen van Marco, dus pauze.

In de pauze  was het duidelijk dat het een spannende pot was en er werd besloten dat Justin bleef keepen en Jeroen meer ging aanvallen. Dit kon omdat Björn en Wisse de zaken achterin onder controle hadden.

We begonnen waar we geëindigd waren, in de aanval. De kansen waren groot alleen stonden de keeper en de paal steeds in de weg. Net als in de eerste helft weer een mooie aanval over veel spelers met als laatste Maaike, die weer goed afrondde en de verdiende voorsprong van 2-3 op het bord zette. Een aanval later miste Jeroen net en werd er gecounterd door de gastheren uit Koekange. Nu liet Justin zien waarom hij in het doel stond. Hij kwam op het juiste moment uit en voorkwam de gelijkmaker, tot grote opluchting van de meegereisde supporters en technische staf. Jaimy stelde de punten veilig door de bal in de hoek te schieten, buiten het bereik van de keeper (2-4). De tweede helft waren de gasten net als andere wedstrijden erg sterk. Er werden weinig kansen weggegeven en veel kansen gecreëerd. Justin moest nog een keer redden en Remco zette in de laatste minuut de eindstand van 2-5 op het bord.

De strafschoppenserie aan het eind werd afgewerkt op het publiek, want de dames naast het doel kregen enkele ballen rakelings om de oren. Dit mocht de pret niet drukken en de handjes werden geschud. Het was een leuke en spannende wedstrijd, met een uitslag waar we erg blij mee zijn.

Groetjes,
Jacob

Wedstrijdfoto's