jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

24-09-2005 MSC F4 - Staphorst F4 uitslag: 6 - 3

Vandaag was het zover, de kraker, de wedstrijd waar de hele week al over werd gesproken. Thuis tegen Staphorst, een hele moeilijke tegenstander, waar nog niet van was gewonnen. Sterker nog vorig jaar werd er nog van verloren en met de beker dit jaar was het 7-7.

Eindelijk was het zover, na de foto's voor het MSC archief en de eigen F4 site werd er eindelijk afgetrapt. In de eerste minuten werd het al duidelijk, we houden de punten in Meppel. De gedachte werd al snel in een doelpunt omgezet, door een mooie goal van gastspeler Björn. (1-0) De gasten uit Staphorst waren dit niet gewend en kwamen langzaam terug. De spits van Staphorst profiteerde van het verkeerd door het midden uitverdedigen. Hij veroverde de bal en schoot de bal hard en onhoudbaar achter keeper Justin. (1-1) De MSCers lieten zich terug zakken en gaven Staphorst enkele kansen. Na enkele knappe reddingen en goed verdedigen van MSC verdediging, was het weer door het midden uitverdedigen fataal en rolde de bal via via over de lijn. (1-2) Dit was gelijk de tussenstand.

In de pauze werden er goede aanwijzingen gegeven en opgepept, het kon nog altijd....winnen. De peptalk van Marco was niet aan dovemans oren, onze helden gingen als een speer in de aanval. Het gevolg was een massale aanval van MSC. De keeper van Staphorst die de eerste helft enkele goede reddingen had gedaan, was gewisseld. De nieuwe keeper zag een hele wilde groep voetballers voor zich, met Remco als winnaar. Hij prikte de bal achter de keeper. (2-2) We bleven aanvallen en uit een counter werden de verdedigers Björn, Wisse en Jeroen voor de laatste keer verrast. Justin kwam wel uit, maar de bal verdween in de verre hoek, weer achter. (2-3) Nu waren wij weer aan de beurt en kwamen de middenvelders en aanvallers Jaimy, Maaike, Roy en Remco helemaal los. Jaimy schoot van afstand op het doel, de keeper wilde de bal wegschieten, maar hij miste de bal. Het stond weer gelijk. (3-3) Het was Jeroen, die met een hard schot de keeper tot een hele mooie redding dwong. Uit de hoekschop die er opvolgde schoot Jeroen nog een keer. Dit keer was de bal onhoudbaar en stonden we weer voor. (4-3) Remco brak aan de linkerkant door en vergrote de stand door  een fraaie treffer (5-3). De Meppeler talentjes bleven voetballen en goed storen. Remco probeerde het nu een keer van rechts, maar nu ging de bal net voorlangs. Jaimy schoot nog maar eens op het doel. Hij had geluk, de keeper zat er weer naast en zo stond het dan 6-3. Vlak voor tijd werd er door Jeroen hands gemaakt, met een stafschop als gevolg. Dit was voor het eerst een stafschop tijdens de wedstrijd. Justin stond klaar op de doellijn en de druk was groot en lag op de schouders van de Staphorster spits. Na het fluitsignaal schoot hij hard in, maar de bal ging net langs het doel. Zo bleef het 6-3 en hebben we eindelijk gewonnen van de grootste concurrent.

Nu was het tijd voor de strafschoppen en dit is net als anders, altijd leuk en spannend. Na het handjes schudden werden de moegestreden winnaars getrakteerd door de winnende en trotse coach Marco op een zakje snoep of chips. F4 ga zo door.

Groetjes,
Jacob

Wedstrijdfoto's