jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

08-05-2007 WIJC F1 - MSC F1 uitslag: 1 - 1

Vandaag spelen we in IJhorst, wetende dat we moeten winnen om toch nog uitzicht te houden op het kampioenschap. Dus na een lekkere regenbui gingen de helden van start.

De eerste helft ging gelijk op, en werden er wat kansjes gecreƫerd en gaven we weinig weg. Het schieten van de bal gaf veel problemen en wat bleek, het was een hele zware bal. Ik dacht zelf aan een senioren bal en met mij waren er meer. Het publiek moedigde iedereen hard aan, maar het lukte maar niet om lekker te voetballen. Het was na 20 min. dan ook tijd voor de pauze. Marco veranderde van spits. Remco, die meestal als laatste man staat, ging in de spits.

Zo begon de tweede helft en kwam er wat meer schoten op het doel. De tegenaanvallen waren er ook en hadden de verdedigers en de keeper hun handen vol. Het moeten winnen om toch nog kans op het kampioenschap te houden, bleef in de koppies meespelen, want ze kwamen niet uit de verf, zoals dat heet. Tot grote opluchting wist Remco te scoren en stonden we voor met 0-1. Gingen we nu dan echt voetballen, helaas niet. De ruimtes werden niet benut en werden de gastheren sterker. Tot overmaat van ramp werd een zoveelste hoekschop door een middenvelder in het eigen doel gewerkt. Hij kon er niets aan doen, het stond 1-1. Maar ik zag hier en daar al een enkele traan. Het geloof dat er werd gewonnen was bij sommige weg. Vanaf de kant zagen we een ingooi voor MSC, dit zag de scheidsrechter ook, hij gaf de ingooi aan MSC. Een speler van WIJC gooide vlug in en mocht doorgaan. Iedereen verbaast, gelukkig werd de aanval, die daardoor ontstond afgerond met een schot die naast ging. Max ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Max hoorde ik niets verkeerd zeggen, maar werd bestraft als of hij vloekte in de kerk. Hij mocht zoals ik en meerdere toeschouwers zagen voor 5 min. naar de kant. Dit werd later anders uitgelegd door de scheidsrechter, maar de sportieve schade had zijn werk al gedaan. Max was ontroostbaar, hij had niets verkeerds gezegd en de rest was witheet van deze beslissing. Iedereen moedigde nu nog harder aan en de kans op wist kwam er nog, maar helaas bleef 1-1 en tot het laatste moment spannend.

Jammer jongens, weer afwachten wat de koploper gaat doen.

Groetjes,
Jacob