jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

26-11-2006 Olyphia 4 - MSC 5 uitslag: 5 - 3

Vandaag uit naar Noordwolde een vereniging, waarvoor we door andere teams uit deze competitie zijn gewaarschuwd.

Na het omkleden in de koude kleedkamer begonnen we erg zwak. De gastheren kregen kans na kans, maar ze bakten er niets van. Het bleef 0-0, maar hier kwam verandering in. De eerste kans was gelijk raak, Michel speelde Jacob aan op de vijf meterlijn en Jacob passeerde de keeper. De stand was plotseling 0-1. Even later gaf Jacob een diepte pas op Michel en hij maakte er 0-2 van. Het was geheel tegen de verhouding in. We bleven slecht spelen en hierdoor kwamen we in de problemen en wist de tegenstander te scoren. (1-2) Daarna liep het helemaal mis. Jacob-Jan kreeg een flinke schop van de tegenstander en uiteraard met een gestrekt been. Het gevolg J-J verliet het veld en ging richting de dokterspost. De scheidsrechter gaf een vrije bal en zei dat beide spelers hard inkwamen en de speler van Olyphia de bal probeerde te spelen. Vanuit mijn positie zag ik erg duidelijk, dat de speler veel te laat was. De bal was al weg, maar hij haalde gewoon door. Een schande, maar we gingen na een kleine pauze verder. We waren er niet meer bij met de gedachten en we stonden al snel tegen een 4-2 achterstand aan te kijken.

Na de thee gingen we er weer tegenaan. Het spel was nog steeds slecht, maar er werd meer strijd geleverd. De kansjes waren meer voor de gastheren, maar ze verzuimden om te scoren. De lat voorkwam een doelpunt van Juri, die nog niet tot scoren weet te komen. Het volgende schot van Juri zwaaide naar links af, maar Jacob wist de bal nog over de uitkomende keeper te schieten en de stand op 3-4 te zetten. Je snapt het al er werd nu "tactisch" gefloten, want het werd spannend de 4-4 hing in de lucht. Jacob werd geblokkeerd en kon zo niet richting de bal gaan en tikte de tegenstander aan. Dat mag niet, maar de scheidsrechter zei: "Als je dat niet had gedaan had je de vrije trap mee gehad." Hoezo de eerste overtreding telt toch en waarom floot hij niet. Om zeker te zijn liet hij een duidelijke buitenspel situatie gewoon doorgaan, waarna de winst veilig werd gesteld op een 5-3. Zelfs een supporter van Olyphia die op de zelfde hoogte stond gaf onze grensrechter gelijk. De grensrechter liep al richting de kleedkamer, want dit lag er zo dik bovenop dat vlaggen geen zin meer had.

We waren vandaag niet erg in vorm, dat lag aan ons zelf. Teveel trucjes en passeerbewegingen wat niet werkte leverde te veel balverlies op. Maar onderleiding van zo'n verenigingsscheidsrechter geeft het verlies wel een vieze nasmaak. Het positieve is dat Jacob-Jan niets kapot heeft en al strompelt van de dokter is teruggekomen.

Jongens volgende week beter,
Jacob