jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

16-05-2009 SVM E1 - MSC E2 uitslag: 1 - 10

Op deze mooie zaterdagmorgen was het om acht uur verzamelen bij de watertoren. Voor de ouders die naar de Classic Night waren geweest een hele opgave. De jongens zagen ingedachten alweer een grote score tegen Giethoorn. De vorige keer was het een doelpunten festijn en vorige week was dat niet anders. Voor Leider Kees een taak om de koppies leeg te krijgen van de te verwachten tegenstand. We moeten gewoon ons eigen spel spelen, en daarmee kansen creëren en scoren. De kans was groot dat iedereen voor zijn eigen doelpunt zou gaan. Met 7 spelers kwamen we uit de kleedkamer, Jaimy en Wouter waren er niet bij.

Maar na het start signaal begonnen we voortvarend, Binnen één min. zette Moutasser de stand op 0-1. En twee min. later was het Roy, die de stand op 0-2 zette. Daarna gingen we niet meer voetballen, we deden eigenlijk van alles wat, beetje solo, beetje overspelen. Door een solo actie van ons middenveld werden we verrast en kwamen de gastheren tot scoren en stond het na een kwartier spelen 1-2. Nu moesten we weer serieus aan de bak. Na wat coaching gingen we weer voetballen en zetten voor de pauze orde op zaken. Uit een mooie voorzet van Roy scoorde Lars de 1-3 en daarna maakte Dylan in de rebound er 1-4 van.

In de pauze gaf Justin aan te willen voetballen, maar dat durfde Kees nog niet aan. Dat kwam misschien later nog. Kees wilde uiteraard ook proberen te scoren, maar we moesten eerst de winst definitief veilig stellen. Na de laatste tactische, technische aanwijzingen en peptalk ging de tweede helft van start. Na twee min. werd de stand 1-5 door Roy. In de vijfde min. was het definitief geslopen Dylan maakte er 1-6 van. Achterin  waren het Lars en Stan, die alles dicht hielden en lekker mee naar voren gingen. Als laatste man zette Kees iedereen op zijn plek. Justin hield het slot op de deur, zag een bal op de lat en één op de paal belanden. Verder waren een paar reddingen nodig, die de gastheren de moed in de schoenen liet zakken. Het midden bestond uit Moutasser en hij speelde als een ervaren speler, sterk en soms iets te fanatiek. Dit leverde een record aantal aan vrije trappen tegen op. Deze vrije trappen werden goed onschadelijk gemaakt. Kees mocht naar voren en Justin ging achterin mee voetballen. Roy en Dylan maakten het de tegenstander erg moeilijk. Het laatste woord was aan Roy, hij scoorde nog 4x en zette de eindstand van 1-10 op het bord. helaas lukte gelegenheidsspits Kees niet om te scoren en bleef het 1-10. Justin had er zin en liet zien dat ie kon keepen want alle strafschoppen werden gestopt.

Woensdag thuis tegen FC Meppel, dat zal een topper worden. FC Meppel zal moeten winnen  om kampioen te kunnen worden. Kom allen kijken, want deze pot zal erom spannen.

Groet,
Jacob

Wedstrijdfoto's - Filmpje