jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

18-04-2009 Alcides E3 - MSC E2 uitslag: 2 - 3

Met een lekkere zonnige zaterdag morgen, uit naar Alcides. Daar aangekomen en omgekleed bleef het lang stil rond en op het veld. De heren kregen een speech en tactische aanwijzingen. Daarna werd en door het team netjes en geconcentreerd warmgelopen door vierkantjes te maken, met lekker overschieten. Al met al was iedereen er klaar voor.

Het fluitsignaal klonk en we begonnen aan een leuke gelijk opgaande wedstrijd. Met het trainersduo, leider Kees, (inval trainer/coach) Jacob en diverse ouders aan de kant kon het niet meer mis gaan.  Met achterin kwartet Kees, Lars, Moutasser en Stan,overlegde Jacob met Justin "de van der Sar van MSC", dat de coaching achterin niet nodig was en Jacob zijn stem verlegde naar het midden en de voorroede. Hier stonden Jaimy, en Wouter het spel te verdelen, storen en te helpen in de aanval. Voorin maakten Dylan en Roy het de tegenstanders tot een ware nachtmerrie. Maar het bleef  eerst 0 - 0. Dit kwam naar mijn bescheiden mening door veel te wild en druk spel en niet durven aannemen. Na wat coaching, werd het zelfvertrouwen groter en het spel beter. Het gevolg was dat er een golf aan leuke aanvallen te zien waren en er tussen de 15 en 19 min drie keer werd gescoord door Dylan, met knappe assists van Jaimy. De gastheren waren helemaal de weg kwijt en waren toe aan de ranja. Die overigens de jongens lekker smaakte in die warmte.

Na de pauze was het spel weer beide kanten op. Je kon zien dat de gastheren een donderspeech hadden gehad, ze waren een stuk feller en wisten na vijf min. te scoren. (1-3) Het hele team hield de rust en bleef lekker en als team voetballen. De verdedigers Lars en Stan  kwamen regelmatig over de zijkanten goed mee. Kees hield uiteraard achter de boel dicht. En uiteraard was Justin een extra slot. Voorin was het Roy die veelvuldig op de solo toer ging, waarbij de verdedigers de weg vaker kwijt waren. Maar het overspelen en vrijlopen zonder bal, werd ook steeds beter uitgevoerd. Hierdoor kwam er geen druk door Alcides, die vlak voor tijd het wel weer spannend maakten door de 2-3 binnen te schieten. Door een vlotte aanval wist Justin de bal zo'n drie keer tegen te houden en weg te tikken, maar helaas de bal ging uiteindelijk toch over de doellijn. Door zelf goed te blijven voetballen en aan te vallen werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld en gingen de punten mee naar MSC. Ondertussen hadden we gehoord dat FC Meppel had gewonnen van Flevo Boy's, wat betekend dat het bovenin erg spannend is geworden. We staan nu één punt achter op de nr.2 en 3 en vier punten achter op de koploper, die we thuis nog mogen ontvangen.

Geniet van de verdiende overwinning en tot de volgende keer.
Jacob

Wedstrijdfoto's - Filmpje