jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

14-03-2009 SVM E3 - MSC E2 uitslag: 1 - 15

Vandaag weer uit naar de polder, en om precies te zijn, naar Markenesse. Leider / coach Kees was helaas verhinderd en had Jacob gevraagd om als coach in te vallen. In de kleedkamer vertelde Jacob hoe er gespeeld moest worden om weer eens te kunnen winnen. Na de uitleg en de voorbeelden, waren er geen vragen meer en gingen we richting het veld. Bij de warming-up werd er een kleine oefening gedaan en nog wat persoonlijke aanvullingen gegeven. Nu stonden alle neusjes dezelfde kant op......winnen met lekker voetbal.

Iedereen was er klaar voor bij de aftrap en de jongens vlogen gretig op de bal. Dit leverde gelijk al het eerste doelpunt van Moutasser op. De keeper grabbelde wat en blunderde 0-1. Het was heerlijk om te zien, iedereen gretig en fanatiek, dat leverde binnen vijf min. een stand van 0-3 op. De 0-2 van Dylan en 0-3 door Moutasser. Nu kon het tactische verhaal overboord en werd er gekeken hoe we iedereen aan het voetballen kregen. Er werd stevig gewerkt aan het doelsaldo en werd er gescoord: 0-4 Jaimy, 0-5 Wouter,0-6 Dylan, 0-7 Roy. We waren inmiddels een kwartier onderweg. Keeper Justin had bijna niets te doen en moest wat voor zijn doel gaan staan, want zitten tegen de doelpaal was niet echt lekker keepen, cq voetballen. De ballen die er kwamen werden netjes verdedigd door Kees, Lars en Stan. De middenvelders Jaimy, Roy en Wouter bleven veel lopen en hielpen, waar ze maar konden. De spitsen Dylan en Roy liepen op alles en waren op dreef. Jacob was bang dat iedereen wilde scoren en dat het overspelen steeds minder zou worden. Maar niets was minder waar met een heerlijke pass stuurde Roy, Dylan op de keeper af die het ook afmaakte 0-8. Toen werd er radicaal van plek gewisseld ging Kees in de spits en mocht tot aan de pauze zijn geluk beproeven. De laatste doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Lars. Jacob had zijn kladklok aan één kant vol. 0-9

In de rust was de opdacht blijf voetballen en overspelen, geef elkaar de bal. Justin mocht voetballen en Kees mocht keepen. Ik kan niet zo goed keepen vertelde hij, maar dat was met een 0-9 stand niet zo heel belangrijk meer. Kees mocht rustig meeverdedigen, zeg maar een soort vliegende kiep.

De tweede helft is normaal gesproken bij een 0-9 stand, ieder voor zich allemaal schieten en zelf willen scoren. Deze groep is een echte groep, die elkaar helpt en elkaar ook de doelpunten gunt. De doelpunten waren er ook,  na drie min. werd nummer 10 gemaakt en wel door Dylan. één min. later waren het de gastheren die juichten en werd de enigste tegentreffer genoteerd (1-10) Daarna was het drie keer Wouter en stond de teller op 13. Na een kwartier spelen was het Justin die de 1-14 aan tekende. De laatste werd gemaakt door Moutasser en bleef de teller op 15 staan. Inmiddels stonden de spitsen in de verdediging en waar de verdedigers aanvallers en middenvelders geworden. Dit alles zonder gemopper en met leuk en goed samenspel. Na het laatste fluitsignaal was het strafschop tijd. De strafschoppen werden zelfs ook nog serieus genomen, de ene nog strakker als de andere. Al weet één toeschouwer dat als je bij de paal gaat staan, een bal op rits hoogte geen pretje is.

Jongens knap gespeeld en ga zo door. (tot woensdag, dan mag ik de training verzorgen.)

Groet,
Jacob

Wedstrijdfoto's - Filmpje