jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

Voetbal archief

28-02-2009 Flevo Boys E5 - MSC E2 uitslag: 1 - 0

Vandaag ging de vroege reis naar Emmeloord om de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie te spelen. De gezonde spanning was van de koppie's af te lezen. Bij de Flevo Boys aangekomen bleek dat we op kunstgras gingen spelen,  de eerste keer voor E2. Vooraf werd door de leiders afgesproken het acht tegen acht werd. Dit hield in geen wissels. De gastheren hadden tien spelers, dus dat werd een conditieslag.

Om negen uur was de aftrap. Het begin was heel even voor Flevo boy's, maar de gasten namen het spel helemaal over en lieten hun beste spel zien. Nu werden er kansen gecreëerd, nee niet één maar vele. Het was ongekend, de ene aanval mooier dan de andere. Overspelen, uitspelen en schieten alles zat erin. Het enigste wat niet lukte was scoren, de keeper, de paal, de lat stonden keer op keer in de weg. Zoals de oudste voetbal regels zeggen: als je niet scoort, dan krijg je hem om de oren. Dit gebeurde ook vandaag. Een verkeerde terugspeelbal werd dodelijk afgestraft, de spits schoot zo hard en zuiver in dat Justin het niet kon keren. We bleven aanvallen, maar kregen de bal niet in het doel. Inmiddels kwamen er ook aanvallen van de gastheren, maar deze werden door de hardwerkende MSC-ertjes netjes en goed gestopt. Tijd voor de pauze.

De tweede helft gingen we vol goede moed verder, helaas werden de gastheren sterker. Dit kwam natuurlijk door de twee wissels die ze hadden. Het gevolg was een aantal aanvallen, die de verdediging kreeg te verwerken. Alle kansen werden door de MSC verdediging verijdeld. Aan aanvallen hoefden we niet meer te denken, maar we hadden toch een aantal goede counters. Helaas werden deze niet omgezet in doelpunten. Het bleef dan ook bij een onverdiende 1-0.

Na de wedstrijd was het weer tijd voor de penalty's. Dit was de afsluiting van een heerlijke wedstrijd, (hopelijk komen nog meer van deze) waar MSC liet zien, dat ze goed uit de winterstop waren gekomen. Helaas werden de punten niet meegenomen, maar gezien het vertoonde spel hebben we goede hoop, dat we volgende week de punten gaan  pakken.

Groet,
Jacob

Wedstrijdfoto's - Filmpje