jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

29-04-2017 FC Meppel JO19-2 - VHK JO19-1 uitslag: 2 - 0

Dit was voor ons de laatste en tevens een belangrijke thuiswedstrijd, die gewonnen moest worden.

De afspaak was om te voetballen van achteruit met de opbouw via het middenveld en niet de lange bal te spelen. Als we de bal niet hebben, vroeg af te gaan jagen en zo de opbouw te verstoren. Dit lukte duidelijk niet in de eerste helft. Het voetbal was heel rommelig van beide kanten. We moesten wel de lange bal spelen, omdat er te weinig beweging was voorin en op het middenveld, zodoende konden wij niet spelen zoals we graag zouden willen. We creeerden ook weinig mogelijkheden in de eerste helf en kwamen een paar keer goed weg, door metname goed keeperswerk van Justin en een keer gered door de lat,.daardoor bleef het tot de rust 0-0.

Na de rust kwam er een heel ander FC Meppel op het veld, waarin we nu wel ging voetballen. Het balletje ging goed rond. We kregen nu wel de kansen en er werd ook goed druk gezet bij balverlies en dit resulteerde dat VHK er nog maar heel weinig uit kon komen. 10 min na de rust kreeg Jasper Piso het op zijn heupen en slalomde door de verdediging en leverde een goede voorzet af. Hier stond Jelmer bij de tweede paal klaar om de 1-0 binnen te schieten. We bleven na de goal goed voetballen en kregen nog een aantal mogelijkheden. We hadden de wedstrijd al in een veel eerder stadium op slot kunnen gooien. 20 min voor tijd viel dan toch de beslissing,jelmer ging goed door op links en werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en dit betekende strafschop, deze werd feilloos binnen geschoten door Jasper buitenhuis. Dit was de 2-0. de wedstrijd werd met een 2-0 uitslag afgesloten.

Hulde aan het team die vanaf de winterstop heeft gestreden om dit te bewerkstelligen (klasse mannen). Zoals jullie konden lezen was dit de laatste thuiswedstrijd en wil ik bij deze ouders, begeleiders en supporters alvast bedanken voor de steun en support van ons team,ook wil ik het team bedanken voor dit seizoen en wens ik iedereen veel succes bij alles wat jullie gaan doen.

Nu nog een uitwedstrijd vlammen tegen kampioenskandidaat S.C. Emmeloord, die met drie ploegen met 50 punten moet strijden wie de kampioen word.

Groet,
Harco

Wedstrijdfoto's - Foto's bij de Buren