jrITservice

Waar de buurman's hulp stopt gaan wij verder

08-10-2016 NOK JO19-1 - FC Meppel JO19-2 uitslag: 3 - 4

Deze dag stond de wedstrijd nok Jo19-1-fcmeppel Jo19-2 op het programma in oudemirdum en begon om 11.30 uur.

We starten in deze wedstrijd redelijk en dat resulteerde in een paar spelde prikjes. Tot in de 5e min. Jesper prima vrij gespeeld werd en door kon lopen op de keeper. Van dichtbij mikte hij op de paal, maar in de rebound was Miquel attent en dit betekende de 0-1. Hierna werd de wedstrijd zeer rommelig en flipperkast voetbal. In de 17e min. maakte NOK 1-1. Door een mistrap van gerald, die nog probeerde om zijn fout te herstellen. Helaas maakte hij hierbij een overtreding binnen de zestien (strafschop), die werd onberispelijk ingeschoten. 4 min. later keken wij tegen een 2-1 achterstand aan. De spits kwam een op een te staan en één kap beweging was genoeg om zich vrij te spelen en te scoren. Na een half uur voetbal zijn er een paar omzettingen gedaan. We kregen hierdoor weer iets meer grip op het middenveld. In de 43ste min werd Lars van achteren en van de zijkant in de tang genomen. Ook dit was binnen de zestien, dus ging hier de bal ook op de stip. Nu was het de beurt aan Jasper Buitenhuis om deze binnen te schieten. Dit deed hij zeer bekwaam en dus vlak voor rust 2-2.

In de tweede helft hebben wij een stuk beter gespeeld, dan in het eerste bedrijf. Na een paar mogelijkheden aan beide kanten was het Luca, die met een fantastisch afstand schot de stand op 2-3 bracht. Op dat moment was dat ook terecht dat wij op voorsprong kwamen. 10 min. later speelde Jelmer de verdediger knap uit en schoot de bal tegendraads binnen, waardoor de keeper op het verkeerde been stond. Dit betekende de 2-4, hierna hebben wij het ons zelf eigenlijk onnodig moeilijk gemaakt door niet de 5e goal binnen te schieten en te prutsen achterin i.p.v. de ballen weg te rammen. In de 88e min. viel dan toch de 3-4. Met de 6 min. blessuretijd, die werd toegediend, hebben wij zeker nog de mogelijkheden gehad om het verder uit te bouwen.

Maar het belangrijkste was dat wij de 3 punten meenamen naar meppel, en dat is gelukt. Goed gedaan boys. Op naar volgende week waar steenwijkerwold wacht.

Groet,
Harco

Foto's